Під Донецьком зафіксоване різке збільшення кількості обстрілів

17:54, 18.02.2017

Місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості випадків порушення "режиму тиші" у Донецькій та Луганській областях в останні дні. Більшість вибухів сталися в районі трикутника «Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт».

 

Про це йдеться у звіті місії, який оприлюднено на сайті ОБСЄ.

 

 "Якщо порівнювати з попереднім звітнім періодом, у Донецькій області - близько 600 вибухів проти 80. Більшість зафіксованих вибухів сталися в районі трикутника Авдіївка-Ясинувата- Донецький аеропорт", - зазначили спостерігачі ОБСЄ.

 

Також спостерігачі повідомляють про виявлені міни уздовж узбіччя дороги поряд із Донецькою фільтрувальною станцією.

 

«Крім трьох раніше зафіксованих мін, лише одну з яких було позначено, спостерігачі вперше побачили протипіхотну міну спрямованої дії (за їхніми оцінками, це була МОН-100), яка лежала поряд із фільтрувальною станцією, через дорогу", - зазначено у звіті місіїї.

 

Тоді як на Луганщині спостерігачі констатували не таке різке збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню: зафіксовано лише 16 вибухів проти 14. 

 

Також спостерігачі місії продовжили моніторинг процесу розведення сил і засобів та намагалися отримати необмежений доступ до ділянок розведення в районах міст Станиця Луганська та Золоте та села Петрівське.

 

"Доступ СММ на цих ділянках залишався обмеженим, однак спостерігачі змогли здійснити моніторинг у деяких частинах цих ділянок", - йдеться у звіті.