Комбата «ОУН» Миколу Коханівського затримали і відпустили після сутичок в центрі Києва

08:27, 20.02.2017
Комбата «ОУН» Миколу Коханівського затримали і відпустили після сутичок в центрі Києва

Микола Коханівський на виході з Деснянського райуправління поліції.

Командира добровольчого батальйону «ОУН» Миколу Коханівського та інших активістів відпустили з Деснянського райуправління поліції Києва у ніч на понеділок. Перед цим його було затримано разом з іншими прихильниками блокади ОРДЛО під час сутичок з поліцією в центрі Києва у неділю пізно ввечері.

 

Про це повідомляють у соцмережах депутати від Радикальної партії.

 

"Дякувати Богу, Миколу вже звільнили", – написав народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий на своїй сторінці в Facebook.

 

Пізніше його однопартієць, депутат Ігор Мосійчук  написав у Facebook, що поліція звільнила всіх затриманих активістів. Він також опублікував фотографію Коханівського на порозі райвідділу. За даними поліції, було затримано п'ятеро активістів. 

 

Зазначимо, що сутичка між активістами і правоохоронцями сталася через те, що частина учасників «блокадного віче» і ходи, вирішила обійти через Інститутську вулицю Грушевського, і на Європейській площі також намагалися прорватися крізь кордон правоохоронців. Поліцейські застосували силу.

 

Під час сутички між учасниками «блокадної» акції та правоохоронцями у центрі Києва серйозні травми отримали два активісти.

 

Народний депутат Єгор Соболєв, якому закидають, що він вдарив одного з поліцейських і намагався зірвати з нього шолом, повідомив, що правоохоронці побили двох активістів.

 

За його словами, він разом з іншим депутатом Семеном Семенченком намагалися прорватися до затриманих активістів, зокрема, Миколи Коханівського.

 

«Побили двох активістів, вони зараз у «швидкій». В одного чоловіка сильно голова побита, інший травмував собі ногу», - сказав пан Соболєв.

 

 

У свою чергу, медики зазначають, що також бачили двох постраждалих поліцейських.

 

При цьому начальник Головного управління Нацполіції у місті Києві Андрій Крищенко повідомив ЗМІ, що серед постраждалих внаслідок сутичок на Європейській площі у Києві один поліцейський отримав серйозні травми.

 

«Постраждав поліцейський. Один. У нього серйозні травми», - сказав пан Крищенко, не уточнюючи, про які саме травми йдеться.

 

Активістів обурило, що  співробітники поліції заблокували прохід з вулиці Інститутської на розі з вулицею Садовою. Вони не змогли посунути правоохоронців, тому кидали в них петарди.

 

Серед іншого, активісти намагалися пронести через Інститутську на Банкову, до адміністрації Президента військовий намет, проте кордон поліції зашкодив їхнім планам.

 

Нагадаємо, в неділю в центрі Києва окремі депутати і активісти влаштували так зване "блокадне віче".