Василю Сліпаку присвоєно звання Герой України посмертно

11:04, 20.02.2017
Василю Сліпаку присвоєно звання Герой України посмертно

Герой України Василь Сліпак "Міф".

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України українському оперному співаку, волонтеру, учаснику Революції Гідності та добровольцю ДУК «Правий сектор»  Василю Сліпаку посмертно.

 

Відповідний указ (№42/2017) Президент підписав 20 лютого 2017 року, повідомляє прес-служба глави держави.

 

"За виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Сліпаку Василю Ярославовичу – учаснику антитерористичної операції (посмертно)", – йдеться в указі.

 

Нагадаємо, українець Василь Сліпак, позивний «Міф», був солістом у Паризькій національній опері, але пішов на фронт добровольцев у лавах ДУК «Правий сектор».

 

«Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції Гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України. З 2015 року воював на Донбасі», – нагадує прес-служба Президента.

 

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу під час бою в районі селища  Луганське Бахмутського району Донецької області.

 

Вже наступного дня з Василем попрощалися у Дніпрі. Опісля тіло співака доправили до Львова, де поховали на Личаківському кладовищі. Попрощатися з героєм прийшли тисячі людей.

 

Нещодавно у Національній філармонії у Києві відбулася світова прем’єра меморіальної композиції "Остання кавалькада" у пам'ять про загиблого на Донбасі оперного співака і добровольця Василя Сліпака, яку виконали музиканти Київського камерного оркестру під керівництвом французького диригента, друга Сліпака, Ніколя Кроса.