Поліція викрила злочинців із 11 регіонів, що легалізовували крадені авто (фото)

16:58, 20.02.2017
Поліція викрила злочинців із 11 регіонів, що легалізовували крадені авто (фото)

Новий очільник поліції прозвітував про викриття масштабної схеми з легалізації крадених машин (Національна поліція)

Національна поліція України викрила злочинну групу, що займалася легалізацією крадених автомобілів. Група із 20 осіб діяла в 11 областях України, повідомляє заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

"Сьогодні проведено понад 60 обшуків у 11 областях України. Вже виявлено та вилучено 55 "автомобілів-двійників" з підробленими документами про реєстрацію, а також обладнання для "перебиття" номерів на авто", - написав він у Фейсбуці.

Затримані порушники закону втручалися в роботу офіційних баз даних правоохоронців, після чого виготовляли підроблені документи на право власності.

"Зловмисники виготовляли технічні паспорти, державні номерні знаки, змінювали номери агрегатів", - повідомили у прес-службі нацполіції.

Правоохоронці повідомили, що до складу організованої злочинної групи входило близько 20 осіб, частина з них організовувала викрадення і зберігання транспортних засобів, інші учасники групи доставляли викрадені авто до гаражів, де в подальшому автомобілям змінювали номери агрегатів і вузлів.

"У той же час кілька осіб приймали замовлення на виготовлення потрібної "продукції", ще частина учасників – підшукували через бази даних інформацію про потрібні авто. На підставі цієї інформації зловмисники, використовуючи корупційні зв’язки у регіональних сервісних центрах, виготовляли підроблені документи і номерні знаки на автомобілі-"двійники", - інформують поліцейські.

Відео із місця затримання та коментар голови нацполіції Сергія Князєва розміщено на відеохостингу YouTube.