У Криму схопили понад десяток кримських татар (фото, відео)

15:04, 21.02.2017
У Криму схопили понад десяток кримських татар (фото, відео)

Обшуки та затримання кримських татар відбулися поблизу Сімферополя (Anton Naumlyuk)

У Криму затримали кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва та ще близько 10 активістів, що прийшли захищати його дружину та маленьку доньку під час обшуків ФСБ, повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Серед тих, кого затримали на місці обшуку у Мустафаєва, Осман Аріфм, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Ізетов Різа, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Мартузаєв та інші. Всього близько 10 осіб. Перед цим співробітники поліції по мегафону оголосили, що вони порушують закон про масові заходи", - написав Антон Наумлюк.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров заявив, що, за його даними, у Криму затримали громадського активіста Марлена Мустафаєва і ще близько 20-ти людей.

"Буквально кілька годин тому до 20 осіб заарештовано в Криму в селі Кам'янка біля Сімферополя", - сказав пан Чубаров на прес-конференції, повідомляє агенція "Інтерфакс".

За його словами, до активіста Марлена Мустафаєва прийшли з обшуком "з метою арешту", а інші люди зібралися, щоб з'ясувати, що відбувається з їхнім сусідом.

Дружина Мустафаєва повідомила, що його арештували по дорозі на роботу. Вона вказала імена інших затриманих: Меджит, Абляким, Енвер та Кемал. Прізвища активістів наразі невідомі.

Еміль Курбедінов у Фейсбуці написав, що Мустафаєва забрали у центр протидії екстремізму. Йому закидають пропаганду і публічну демонстрацію нацистської атрибутики або символіки. Причиною став пост у соціальній мережі «ВКонтакте», зроблений у липні 2014 року із зображенням символіки організації Хізб ут-Тахрір.



Відео з місця затримання виклав активіст Осман Аріфм.

"Подивимося, які будуть результати. Мені здається, частина цих людей відпустять, обмежившись грошовими штрафами, можливо, деяких затримають на кілька днів", - прокоментував Рефат Чубаров.

Ельнара Мустафаєва, опублікувала фото силовиків, що приїхали до її будинку проводити обшуки. На фото видно, що ОМОНівці проводять зйомку подій.