У Києві котиків визнали частиною екосистеми міста

15:25, 21.02.2017
У Києві котиків визнали частиною екосистеми міста

Котики зможуть жити, де забажають

20 лютого на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати підтримали петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва. Тепер безпритульні котики можуть отримати захист від міської влади та безперешкодно жити у підвалах, горищах та будь-де за їх бажанням.

У петиції щодо визнання котів частиною екосистеми столиці було зазначено, що слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації – знищення гризунів.

Автор петиції Вікторія Кирилюк зазначає, що в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель.

"З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства”, – наголошує автор ініціативи.

На комісії з питань житлово-комунального господарства депутати заслухали альтернативну точку зору мешканців Дніпровської району.

Представники кількох будинкових кооперативів проти, аби безпритульні тварини безперешкодно проживали на дахах та у підвалах, адже можуть бути носіями низки небезпечних хвороб та провокувати алергічні реакції.

Мер столиці Віталій Кличко позитивно сприйняв ідею із захисту тварин.

"Ми живемо у великому місті. Хтось висловлюється за, хтось проти. Нам потрібно завжди шукати компроміси і знаходити рішення, які б влаштовували обидві сторони. Всі питання, які відбуваються в місті, надзвичайно важливі. І якщо є підтримка громади тієї чи іншої петиції, ми не можемо залишатися осторонь", - цитує прес-служба Київради віталія Кличка.

Протягом місяця у Києві розроблять нормативні документи та проведуть експертизи, а фахівці з дотримання санітарних норм дадуть свої висновки.