Українці Португалії зірвали виступ посла Росії про тероризм

08:24, 22.02.2017
Українці Португалії зірвали виступ посла Росії про тероризм

Українці Португалії знову нагадали європейцям про злочини Путіна.

Посол Росії в Португалії Олег Белоус не зміг виголосити доповідь щодо місця Росії у міжнародній системі боротьби з тероризмом через маніфестацію української  громади Ліссабоні у вівторок. Українці Португалії протестували проти агресії Росії в Україні.

 

Про це йдеться на сайті Спілки українців Португалії.

 

«Розпочати семінар мав посол Росії Олег Белоус, який не прибув на семінар через маніфестацію українців. Акція під Інститутом національної безпеки проходила під гаслом «З терористами не радяться як боротися зі світовим тероризмом!», - йдеться у повідомленні діаспорян.

 

У посольстві України в Португалії додають, що конференція під назвою "Російська Федерація в міжнародній системі" проходила 21 лютого в Лісабоні в Інституті національної безпеки. В ній взяли участь посол України в Португалії Інна Огнівець та другий секретар українського посольства Валерія Насташенко.

 

"Перед початком заходу директор зазначеного інституту Вітор Даніел Родрігеш Віана заявив, що у зв’язку з протестною акцією, організованою українською громадою в Португалії перед будівлею інституту, посол Росії в Португалії Олег Белоус – головний доповідач – не братиме участь у конференції" - повідомили у посольстві.

 

Українськ дипломати додають, що в ході конференції посол України поінформувала присутніх про наслідки військової агресії Росії для України, зокрема стосовно кількості загиблих громадян України та переміщених з зони військового конфлікту осіб.

 

"У відповідь доповідачі підтвердили, що Росія дійсно порушує міжнародне право, а відтак санкції, застосовані проти нею, не мають бути ані скасовані, ані пом’якшені" - зазначили у вітчизняній амбасаді.