Під окупованою Горлівкою готують для диверсій російських козаків

14:13, 22.02.2017

Російські військові радники готують під окупваною Горлівкою казачу сотню для виконання розвідувально-диверсійних завдань у тилових районах сил АТО.

 

Про це повідомив речник Міноборони України з питань АТО Олександр Мотузяник у середу.

 

"У смузі відповідальності так званої 3-ї бригади противника - їх місце дислокації Горлівка - російські військові радники проводять підготовку так званої казачої сотні, яку планують залучати для виконання розвідувально-диверсійних завдань у тилових районах сил АТО", - сказав полковник Мотузяник.

 

За даними Міноборони, командування російських окупаційних військ продовжує відбирати офіцерів для ротації на Донбасі. Пріоритет надається військовослужбовцям, які у майбутньому мають намір навчатися у вищих навчальних військових закладах оперативного і стратегічного рівня.

 

За словами Мотузяника, іншим джерелом поповнення офіцерського корпусу російських окупаційних військ є вербування вояків, які скоїли правопорушення або мають дисциплінарні стягнення.

 

Окрім того, так звані «військові комісаріати», організовані на Донбасі, також проводять набір громадян з Росії для укомплектування з'єднань і частин російських окупаційних військ.