Учасники маршу національної гідності принесли цукерку для Порошенка та зачитали вимоги у Верховні Раді (фото)

16:57, 22.02.2017
Учасники маршу національної гідності принесли цукерку для Порошенка та зачитали вимоги у Верховні Раді (фото)

Націоналісти провели Марш гідності у Києві (Новое Время)

Учасники Маршу національної гідності, що пройшов у Києві, принесли стилізовану "цукерку" для Порошенка, а депутат Андрій Білецький зачитав вимоги протестувальників у Верховній Раді.

Спільний марш провелии партія "Свобода", "Національний корпус", створений на базі ЦК "Азов", та "Правий сектор". Мітингарі зібралися на Майдані Незалежності та рушили по Інститутській до Адміністрації Президента, а потім до Верховної Ради.

Очолили колону лідери організацій Андрій Білецький, Андрій Стемпіцький та Олег Тягнибок.

Дійшовши до Адміністрації президента активісти залишили там для Петра Порошенка символічний "подарунок" у вигляді величезної цукерки і квитка в російський Липецьк, де раніше працювала кондитерська фабрика Roshen.

У приміщенні Верховної Ради Андрій Білецький озвучив вимоги мітингарів.

Він заявив, що націоналісти виступають проти націоналізації стратегічних підприємств, розпродажу землі, підвищення комунальних тарифів і вимагають розриву дипломатичних відносин з РФ, а також створення механізму імпічменту президенту. Після цього він наголосив, що праворадикали виступають проти вимог, які висуває до України Міжнародний валютний фонд.

"Ми, українські націоналісти, об'єднані і рішучі як ніколи. І я вам обіцяю, що якщо ви надумаєте не виконати (вимоги), у нас вистачить сміливості і рішучості саморозпустити цю Верховну Раду. Повірте, ми це зробимо! Ми зібралися для того, щоб почати боротьбу за владу, щоб влада була не злодійська, а всеукраїнська ", - цитує Білецького видання "Цензор.Нет".

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що під час маршу серйозних порушень громадського порядку зафіксовано не було.

Фото з місця подій представили ресурси "Новое Время" та "Цензор.Нет".