У Росії заборонили грошові перекази до України через іноземні платіжні системи

17:48, 22.02.2017
У Росії заборонили грошові перекази до України через іноземні платіжні системи

"Золота корона" заборонена в Україні. За це Росія обмежила права трудових мігрантів

Держдума Росії 22 лютого прийняла в першому читанні законопроект, що обмежує грошові перекази з території Росії на територію України та інших держав, що здійснюються за допомогою іноземних платіжних систем, повідомляє "Новое время".

Депутат від Адигеї запропонував обмежити право переказувати кошти з Росії без відкриття банківського рахунку та за допомогою міжнародних платіжних систем.

У російському парламенті вважають, що поправки до закону "Про національну платіжну систему" спрямовані "на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України". Про це зазначено у пояснювальній записці проекту змін.

Якщо законопроект буде прийнятий в трьох читаннях, він набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, що в жовтні 2016-го Україна обмежила діяльність ряду російських платіжних систем. Під заборону потрапили в тому числі Золота Корона і Юністрім.

"Встановлення цієї заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, здійснюваних у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Із пояснювально записки можна дізнатися, що фізичними особами лише за перше півріччя 2016 з Росії відправили переказів більш ніж на 100 мільярдів рублів. Ці кошти, фактично, просто виведені із обігу в Росії.

Цікавим є штраф за порушення заборони на перекази через міжнародні платіжні системи - він дорівнює сумі відправлення.