Кримськотатарських активістів примусово запроторили до психлікарні

21:38, 22.02.2017
Кримськотатарських активістів примусово запроторили до психлікарні

Російські окупанти перейшли до каральної медицини (Fatma Ism)

Фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Айдера Саледінова і Рустема Ісмаїлова помістили в психіатричну лікарню для проходження примусової психіатричної експертизи, інформує "Крим.SOS".

"Сьогодні 22 лютого мого чоловіка Ісмаїлова Рустема і чоловіка Гузалия - Саледінова Айдера поміщають в психіатричну лікарню за адресою вулиця Рози-Люксембург, Сімферополь. Ми розцінюємо ці дії з боку силовиків як застосування каральної медицини", - повідомила Фатма Ісмаїлова.

Айдер Саледінов і Рустем Ісмаїлов є фігурантам сімферопольського "справи Хізб ут-Тахрір". 12 жовтня минулого року в Сімферополі російські силовики провели обшуки в будинках у п'ятьох мусульман в кримськотатарських мікрорайонах Кам'янка і Строгонівка. За ґратами опинилися брати Узаір і Тимур Абдуллаєва, Еміль Джемаденов, Рустем Ісмаїлов і Айдер Саледінов.

У вівторок, 21 лютого, у Криму затримали кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва та ще близько 10 активістів, що прийшли захищати його дружину та маленьку доньку під час обшуків ФСБ. Марлена Мустафаєва також звинувачують у причетності до "справи Хізб ут-Тахрір".