В Польщі акції проти України організовані Кремлем

08:17, 23.02.2017
В Польщі акції проти України організовані Кремлем

Листування Усовського допомагає подивитися на антиукраїнські акції в Польщі з іншого боку (InformNapalm)

Антиукраїнські акції, що проходять у Польщі, організовані агентурною мережею Кремля, стверджують розслідувачі InformNapalm.

Завдяки роботі українських активістів організацій "Кіберхунта" і "Українського Кіберальянса" волонтерам InformNapalm потрапило до рук  листування одного із агентів російської зовнішньої політики в Східній Європі - Олександра Усовського.

Він затятий прихильник "русскаво міра", вважає себе істориком, письменником і публіцистом. Олександр Усовський часто публікувався на сайті проекту Віктора Медведчука "Український вибір".

Усовський наразі організовує та проводить антиукраїнські акції в Польщі, активно вербує агентів та має далекоглядні плани з проштовхування проросійської партії до Сейму.

У реалізації проектів йому допомагає його офіційне прикриття - фіктивна недержавна організація «Східноєвропейська культурна ініціатива» , яка була зареєстрована в столиці Словаччини.

Діяльність Усовського, що не отримала достатньої протидії у східноєвропейських країнах, окрім Польщі та Словаччини, уже охопила Молдову, а в планах - Чехія та Угорщина.

Фінансування Усовський отримує з Кремля, про що свідчить його листування з депутатом Держдуми Костянтином Затуліним, який очолює "Інститут країн СНД".

"Вчора мої хлопці з OWP (Obóz Wielkiej Polski) провели переговори з керівництвом PSL (Polskie Stronnictwo Ludowe, парламентська партія, традиційно проходить в Сейм, сьогодні має там 28 депутатів і 2 сенаторів) - і прийшли до взаємовигідної консенсусу. PSL готове ... гарантувати проходження в Сейм п'ятьох наших кандидатів... Всю цю роботу можна провести під прапором Інституту країн СНД і під особистим керівництвом тов. Затуліна. Необхідна сума для цього - 285 тисяч євро", - пише Усовський помічнику Затуліна.

Він наголошує, що таким чином у парламенті Польщі вперше з 1989 року з'являться проросійські депутати.

Основний проект Усовського - "Дискусійний клуб", головне завдання якого полягає в акціях, що покликані розсварити українців з поляками. Зробити це він планує руками українських емігрантів, що мають визнати "геноцид поляків УПА", підписати відповідні звернення, або, у разі відмови, бути обмеженими в правах або депортованими.

Усовський визнає, що поляки відмовляються брати участь у масових проплачених пропагандистських заходах. На жаль, йому для цього вигідно використовувати українських заробітчан: і дешевше, і картинка якісніше.

Примітно, що Усовському вдається обдурювати своїх кремлівських кураторів. Їм він представляє нібито листування з членом Сейму, але його видає погана польська, не характерна для носіїв мови. Ціна питання - 75 тисяч євро.