Прокуратура провела 25 обшуків у справі відчудження землі на Жуковому острові

10:56, 23.02.2017
Прокуратура провела 25 обшуків у справі відчудження землі на Жуковому острові

Прокуратура "взялася" за команду Черновецького через Острів Жуків

Столична прокуратура провела 25 обшуків та повідомила про підозру екс-посадовцям команди Леоніда Черновецького, які відчужили 45 га землі на Острові Жуків у Києві.

"У середу, 22 лютого 2017, слідчі столичної прокуратури спільно з оперативниками УЗЕ в м. Києві ДЗЕ Нацполіції України провели 25 обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом прийняття незаконних рішень Київрадою часів Л. Черновецького", - повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Правоохоронці повідомляють, що йдеться про незаконне відчуження у 2007-2009 роках 45 гектарів землі на території заказника місцевого значення «Острів Жуків», вартість якої лише за нормативною оцінкою складає понад 80 мільйонів гривень.

"Під час обшуків, до проведення яких було залучено 115 працівників особового складу, вилучено документи, що мають значення для розслідування кримінального провадження, грошові кошти тощо", - інформують у прокуратурі.

Підозру висунули колишньому заступнику голови КМДА - начальнику Головного управління земельних ресурсів КМДА, екс-начальнику юридичного управління та екс-начальнику відділу землевпорядкування Головного управління земельних ресурсів КМДА, а також особі, яка брала участь у створенні фіктивного кооперативу. Імена підозрюваних у прокуратурі не назвали.

Жуків острів - місцевість на правому березі Дніпра поблизу Корчуватого в Голосіївському районі столиці.

За інформацією ЗМІ, за забудовою Жукового острова стоїть екс-депутат Київради від Партії регіонів Олександр Прогнімак, що на той часу очолював Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Києві. На території заповідника землі для забудови отримали  у тому числі Дмитро Фірташ та син Раїси Богатирьової Оленсандр.