У Житомирській облраді СБУ проводить обшук через звинувачення у фінансуванні з Росії

15:16, 23.02.2017
У Житомирській облраді СБУ проводить обшук через звинувачення у фінансуванні з Росії

СБУ шукає в Житомирській облраді підтвердження фінансування з Росії

У приміщенні Житомирської обласної ради працівники Служби безпеки України 23 лютого проводять обшуки та виїмку документів.

Про це поінформував голова облради Володимир Ширма 23 лютого під час засідання чергової сесії облради, повідомляє "Житомир.Інфо".

"Сьогодні у нас, в обласній раді, триває обшук за санкцією прокурора, роботу проводить СБУ", – зазначив Ширма.

Керівник прес-служби управління СБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк цю інформацію підтвердила.

"Співробітники управління зараз проводять обшуки в межах виконання доручень слідчого у кримінальному провадженні. Про це кримінальне провадження йшлося у вівторок, під час спільного брифінгу голови Служби безпеки та генерального прокурора", – пояснила Ірина Мартинюк.

У вівторок, 21 лютого, під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак повідомив про викриття групи осіб, які на замовлення Російської Федерації готували різні заходи із дестабілізації ситуації в Україні.

Після цього СБУ продемонструвала перехоплені телефонні розмови, в яких, зокрема, згадується екс-голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська та народний депутат від Житомира Борислав Розенблат.

Борислав Розенблат звинувачення СБУ відкидає та звинувачує правоохоронцім у тому, що на оприлюдненому відео фрази вирвані з контексту.

"Якщо чесно, хотілося би побачити повну картину, а не лише шматочки, бо трохи вирвано з контексту. З цих розмов випливає, що мене, виявляється, навіть "нельзя трогать, потому что они уже там кипишь поднимают". Ймовірно, причина того, що мене «нельзя трогать» у тому, що я є співавтором законопроекту №5556 про мови в Україні і активно його лобіюю», - вважає Розенблат.

В Житомирській обласній організації ВО "Батьківщина", яку очолює Анжеліка Лабунська, вважають, що оприлюднені телефонні розмови є політично вмотивованою акцією дискредитації лідера обласної організації зокрема та Житомирської обласної організації ВО "Батьківщина" загалом.