Депутат Олексій Гончаренко не зникав: його збиралися покалічити троє зловмисників

15:57, 23.02.2017
Депутат Олексій Гончаренко не зникав: його збиралися покалічити троє зловмисників

Олексію Гончаренку хотіли випалити очі.

Заступника голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Гончаренка хотіли покалічити - випалити очі і поламати коліна - троє нападників в Одесі. Але правоохоронці завадили злочинцям, завчасно дізнавшись про їхні плани, тож нині депутат перебуває у безпечному місці.

 

Про це повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко та начальник облуправління СБУ Сергій Батраков під час брифінгу в четвер.

 

За словами пана Жученка, народний депутата Олексій Гончаренко перебуває у безпеці і скоро даватиме свідчення правоохоронним органам про обставини нападу на нього трьох осіб.

 

За попередніми даними слідства, замовником викрадення чи побиття депутата нібито є депутат Лиманської районної ради Одеської області Олександр Кушнарьов, чий син - Геннадій загинув під час трагедії 2 травня 2014 року в охопленому вогнем Будинку профспілок в Одесі. 

 

“На даний момент затримано троє осіб, у тому числі і замовник, який сам збирався бути присутнім при розправі з Гончаренко. Останньому збиралися випалити очі кислотою та перебити колінні чашечки. Наразі народний депутат знаходиться в безпечному місці. Кушнарьову пред’явлено підозру про скоєння злочину, пов’язаного з викраденням державного діяча", - уточнив пан Жученко.

 

За даними слідства, Гончаренку хотіли помститися за проукраїнську позицію.  Адже викрадення депутата планувала група, яка займалася розпалюванням національної і міжетнічної ворожнечі в Одесі.

 

Зокрема, начальник управління СБУ в Одеській області Сергій Батраков повідомив, що ця група діяла близько року, видаючи і масово тиражуючи матеріали, спрямовані на розпалювання ворожнечі між росіянами, українцями і євреями, а також проти українських патріотів.

 

 

Наразі всі її члени встановлені, проводяться шість обшуків, вилучено кілька сот екземплярів книг з назвами на кшталт "Слуги зла - как выглядят украинские националисты" та "Одесские колокола Хатыни". Також вилучено речові докази: пляшку з кислотою і молоток. 

 

Генпрокуратура вже відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

 

Раніше окремі джерела у правоохоронних органах припускали, що Гончаренка могли викрасти сепаратисти, щоб катувати його.

 

Як повідомляла «УМ», в четвер окремі депутати Ради повідомили про викрадення Гончаренка під час поїздки на термінову зустріч до Одеси.

 

Олексій Гончаренко неодноразово ставав фігурантом сканділів. Свою активну політичну діяльність розпочав у Партії Регіонів, яку покинув лише після загибелі протестувальників на Майдані у Києві.

 

Згодом почав позиціонувати себе, як палкого патріота і пройшов до Ради від Блоку Петра Порошенка.