Командира київських спецпризначенців підозрюють у привласненні 6 млн гривень

24.02.2017
Столична прокуратура підозрює командира полку поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції у Києві y привласненні державних грошей. За даними слідства, за минулий рік спецпризначенцям полку нарахували 12,4 мільйона гривень. Утім фактично виплачено готівкою близько 6 млн. гривень.
 
Відтак половина коштів пішла y кишені командиру полку, головному бухгалтеру, головному спеціалісту відділу організації оплати праці управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку поліції Києва, голові профспілкового комітету первинної профспілкової організації атестованих працівників. 
 
Вони розробили та реалізували злочинну схему, яка передбачала нарахування окремим працівникам полку ППОП № 2 грошей для виплати премій та видачу особовому складу лише половини нарахованої суми. У  матеріалах справи «окремих працівників»  називали «довіреними особами». Таким чином, на думку слідства, державному бюджету завдано шкоди на 6 млн. гривень.
 
Суд задовольнив клопотання прокуратури Києва, яка веде провадження, та відсторонив полковника поліції від посади командира ППОП №2. Його затримали 10 лютого терміном на два місяці. У рамках цього кримінального провадження також арештовано бухгалтерську документацію за минулий рік. 
 
Командир полку ППОП №2 — Ігор Післярюк. На  посаду його призначили у квітні 2016 року.
 
Післярюк очолював цей полк і раніше, коли той називався міліцейським. У своїй декларації за 2015 рік правоохоронець вказав, що отримав 178 тисяч гривень зарплатні та 200 гривень премії. Він володіє двома квартирами (28 та 59 кв. м), його дружина Світлана має дві земельні ділянки по 0,06 га та дачний будинок на 38 кв. м. У гаражі командира — автівка «Тойота Корола» 2007 року випуску та «Шкода Октавія».