Селище Водяне затято обстрілюють окупанти (відео)

09:36, 24.02.2017
Селище Водяне затято обстрілюють окупанти (відео)

Опорний пункт ЗСУ у Водяному. (Фото штабу АТО)

Селище Водяне поблизу Маріуполя стало своєрідною мішенню для ворога останім часом. Селище регулярно обстрілюють з важкої артилерії і мінометів, тож тут лишилося тільки 15 мешканців.  

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у п’ятницю.

 

«Для ворога Водяне давно стало своєрідною мішенню. Днями українські позиції ворог вкотре обстріляв з важкої артилерії. Так само заборонені Мінськими домовленостями 120 міліметрові міни «лягли» неподалік житлових будинків. Бійці зізнаються – дивом ніхто не постраждав», - йдеться у повідомленні.

 

За словами захисників України, з протилежного боку їм протистоїть ворожа мінометна батарея. Вогонь підступно ведеться переважно вночі з танків, гранатометів, кулеметів.

 

«Через ворожі злочинні дії майже усі місцеві покинули селище. Залишилося близько 15 мешканців», – розповідає командир взводного опорного пункту.

 

Морські піхотинці запевняють, що твердо стоять на своїх позиціях. Ворога не бояться, адже добре загартовані боями.

 

«Втім зізнаються: порох тримають сухим. У разі будь-яких нестандартних дій противника – відповідь буде миттєвою та адекватною. Жодного метра української землі окупанту не віддадуть», - зазначають у штабі АТО.

 

Водночас, "Військове телебачення" оприлюднило відео наслідків обстрілу селища Водяне 22 лютого з переносних реактивних пускових установок Град "Партизан", 122-міліметрової артилерії і мінометів різних калібрів.

 

На відео військовий розповідає про те, як і чим бойовики ведуть вогонь. На кадрах зафіксовані зруйновані будинки та понівечена природа навколо.

 

Загалом, за даними штабу АТО, протягом четверга окупанти 83 рази обстріляли позиції ЗСУ, в результаті один боєць ЗСУ загинув, ще двох поранено.

 

Найважчі мінометні обстріли зафіксовано на луганському напрямку, де ворог гатив по  Попасній та Новозванівці та на маріупольському – в районах Красногорівки, Новотроїцького, Тарамчука.