Богдан Волик з Черкас отримав нове око і планує повернутися до школи (відео)

12:10, 24.02.2017
Богдан Волик з Черкас отримав нове око і планує повернутися до школи (відео)

Богдан Волик радіє, що його більше не обзиватимуть "однооким піратом".

Здійснилася мрія черкаського школяра Богдана Волика, який у грудні минулого року врятував на Дніпрі від утоплення двох восьмирічних дівчаток. Адже медики поставили Богдану один з найкращих у Європі протезів. Операція відбулася в Києві у четвер.   

 

«У мене тепер усе добре. Я дуже радий і щасливий», – говорить «Україні молодій» Богдан Волик.

 

«Він як вийшов від лікаря, то аж сяяв від щастя. Я ніколи його таким не бачила. Усміхався, казав мені, ура, подивися, яке око!», – додає бабуся хлопця  Алла Чеховська, яка виховує його самотужки.

 

Вона каже, протез якісний, виготовлений за унікальною сучасною технологією і  з добротного матеріалу, у якому є й силікон. Нове Богданове око не відрізнити від рідного.

 

«Про такий протез ми й мріяли. Адже його не треба зволожувати і за ним легко доглядати, що дуже важливо для Богдана», – наголошує Алла Василівна.

 

За її словами, протез ока Богдану поставив  відомий латвійський лікар Валдіс Вальтерс, який вразив своєю професійністю, увагою, добротою.

 

«Дякуємо цьому лікарю, дякуємо спонсору, який оплатив протез та його встановлення, дякуємо всім добрим людям, журналістам,  які допомагали та підтримували Богдана», – наголошує Алла Чеховська.

 

Тепер, каже вона, життя у Богдана кардинально міняється. Тож хлопець подумує відмовитися від індивідуального навчання,  на яке він перейшов, коли в школі почали обзивати його «однооким піратом». Хоче розпочати ходити на уроки, як усі інші діти.

 

Взагалі після того, як Богдан Волик врятував з ополонки дівчат, він став відомий не лише у Черкасах. У нього з’явилося  багато друзів. На його сторінку у соціальних мережах пишуть однолітки з інших міст України, в тому числі і дівчата.

 

А ще підлітка упізнають на вулиці. І  не забувають говорити, який він герой.

 

Вчора у Києві, каже бабуся хлопчика, коли вони поверталися з клініки на метро і Богдан  фотографував поїзд, який зупинився на станції, машиніст його впізнав, вийшов  і потиснув Богдану руку та сказав: «Ти молодець!».