Донецьку фільтрувальну станцію пропонують демілітаризувати через загрозу екологічної катастрофи

13:01, 24.02.2017
Донецьку фільтрувальну станцію пропонують демілітаризувати через загрозу екологічної катастрофи

Наслідки обстрілів Донецької фільтрувальної станції.

Бойовики терористичної ДНР прицільно обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію в ніч на п’ятницю. Через це станцію було зупинено, персонал станції сховавася у бомбосховищі, а мешканці Авдіївки знову лишилися без води.

 

При цьому кілька снарядів влучили в трубу, якою подається хлор для очищення води та пошкодили сховище хлору. Якби бойовики влучили у резервуари з хлором, це спричинило б екологічну катастрофу для мешканців околиць і північних районів Донецька: від Авдіївки до окупованої Ясинуватої.

 

Відтак, голова Донецької області Павло Жебрівський написав на своїй сторінці у Facebook , що «потрібно негайно приймати рішення про демілітаризацію зони біля Донецької фільтрувальної станції».

 

«Ми про це неодноразово говорили і з ОБСЄ, і з СЦКК, і з місією ООН. Але зараз вже потрібно приймати кардинальне рішення», - наголошує пан Жебрівський.

 

За його слвоами, бойовики прицільно обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію яка постачає воду на Авдіївку і навколишні населені пункти, а також на Донецьк і Ясинувату. Зокрема, вісім снарядів розірвалось на території підприємства.

 

Віце-прем'єр Геннадій Зубко додає у своєму Twitter, що «обладнання станції зупинене, людей сховали у бомбосховище, місто Авдіїівка знову без води».

 

На сайті Донецької фільтрувальної станції повідомляється, що вже дві доби підприємство перебуває в зоні найсильніших обстрілів. Боєприпаси потрапили в резервуар №1, перебитий хлоропровід і пошкоджено покрівлю.

 

«Зафіксовано два влучення в резервуари чистої води, снаряди впали поблизу  адміністративно-побутового корпусу та будівлі фільтрів, крім того, осколками посічена будівля фільтрів і пошкоджені віконні перекриття (плити OSB), пошкоджено покрівлю будівлі фільтрів. За таких умов забезпечувати роботу Донецької фільтрувальної станції неможливо, люди постійно перебувають у бомбосховищі. Керівництво компанії прийняло рішення про евакуацію персоналу і зупинку Донецької фільтрувальної станції», - йдеться у повідомленні.

 

Павло Жебрівський, у свою чергу, констатує : «Рашисти зрозуміли, що Авдіївка їм не по зубах, тому вирішили ударити по водозабезпеченню міста. Жодних ілюзій нема, московити однаково ненавидять наших людей по обидва боки лінії розмежування. Їм глибоко байдуже, що без питної води залишаються також і мешканці Донецька. Недогітлеру путіну потрібно зробити тут якомога більше хаосу. Як в Алепо. Оце і є його справжня мета!».

 

Нагадаємо, в районі Авдіївки вже тривалий час тривають запеклі бойові дії.