Надії Савченко закидають підбурювання вояків до державного перевороту (фото)

16:18, 24.02.2017
Надії Савченко закидають підбурювання вояків до державного перевороту (фото)

Надія Савченко нібито планує збройне захоплення влади.

Народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка Тетяна Ричкова заявила, що її колега Надія Савченко закликала українських військових йти на Київ з метою вчинення державного перевороту.

 

Скидати владу Савченко підбурювала бійців під час свого перебування на передовій поблизу Донецька на цьому тижні.

 

Про це Тетяна Ричкова заявила з парламентської трибуни у п’ятницю.

 

«Хочу доповісти про незаконні дії народного депутата Надії Савченко. Цього тижня вона була присутня на позиціях Збройних сил України і підбурювала військовослужбовців залишити свої позиції, прийти до Києва і зробити державний переворот», – сказала колишній волонтер Ричкова, яка продовжує опікуватися питаннями забезпечення армії.

 

За її словами, свідками цього були бійці 79-ї та 80-ї окремих десантно-штурмових бригад, які перебувають в районі Донецького аеропорту (зауважимо, що багатьох командирів і бійців цих бригад пані Ричкова знає особисто з часів активної волонтерської діяльності – Ред.).

 

Тетяна Ричкова попросила вважати її виступ депутатським запитом до правоохоронних органів, які мають перевірити законність цих дій Савченко: «Я звертаюсь до Генпрокуратури і СБУ, щоб вони почали кримінальне провадження!».

 

Наразі депутат Надія Савченко ніяк не прокоментувала цю заяву Тетяни Ричкової.

 

Тоді як прес-секретар пані Савченко Тетяна Проторченко підтвердила, що депутат дійсно перебувала в районі Авдіївки і спілкувалася на блокпостах з військовослужбовцями, але вона нікого не закликала залишати позиції і "йти на Київ", щоб здійснити державний переворот.

 

«Я не знаю, звідки даний народний депутат (Ричкова - ред.) взяла цю інформацію, але в районі Авдіївки, зокрема там, де дорога іде неподалік від Донецького аеропорту, Надія Вікторівна була не сама, там були також я і Віра Савченко. Нічого протиправного, протизаконного там не було, і жодних розмов таких, про які говорила пані Ричкова, не було. Звідки вона це взяла - це запитання до неї. Це не більш ніж провокація», - сказала Проторченко у коментарі «Укрінформ».

 

                                                 Надія Савченко на околицях Авдіївки 20 лютого. 

 

Вона додала, що про цю поїздку Надія Савченко повідомляла на своїй сторінці у Facebook, де також виклала фотографії тих районів.

 

Коментуючи посилання депутата Ричкової на свідків - бійців 79-ї та 80-ї окремих десантно-штурмових бригад, Тетяна Проторченко зазначила, що, перебуваючи разом з Надією Савченко на блокпостах, вона особисто не перепитувала і не пам'ятає, чи називали вояки свої бригади.

 

«Але в мене великі сумніви стосовно того, що вони це говорили, тому що на кожному блокпості перше і головне питання, яке ставили абсолютно всі представники силових структур: "Коли закінчиться війна?". І саме з цим питанням постійно звертаються до Надії», - резюмувала прес-секретар Савченко.

 

Депутат Савченко відома своїми скандальними заявами щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

 

Після таємної зустрічі з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР і представниками Росії у Мінську в грудні 2016 року, Савченко навіть не стала виправдовуватися, а заявила, що «сиділа за одним столом із людьми, із якими ми стріляли один в одного, але чортів я в них не побачила».

 

Також пані Савченко не вважає ватажків ДНР і ЛНР Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького терористами та вбивцями.

 

«Вони убивають людей, що вбивають їх. Це війна, там взаємний вогонь. І тут поняття не чітке», – сказала скандально відома депутатка.

 

У січні 2017 року Надія Савченко також заявила, що вважає єдиним мирним варіантом повернення Донбасу до складу України «це рішення на деякий час відмовитися від Криму».

 

На всі закиди у державній зраді Надія Савченко відповідає, що «багато хто просто намагається пропіаритися на її імені», тому вона вважає таких людей зрадниками.