У «Десні» звільнили трьох командирів через іржаві умивальники і туалети з лайном

08:30, 25.02.2017
У «Десні» звільнили трьох командирів через іржаві умивальники і туалети з лайном

У "Десні" покарали трьох офіцерів.

Міністр оборони Степан Полторак звільнив трьох військових посадовців, оскільки саме через їхню бездіяльність контрактники обурювалися жахливими умовами служби і навіть зняли сканадальне відео в казармах 169-го навчального центру "Десна" на Чернігівщині.

 

Про це інформує прес-служба Міноборони.

 

"Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак прийняв кадрові рішення за підсумками роботи комісії оборонного відомства у 169 навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України, дислокованому в селищі Десна на Чернігівщині. Зокрема, трьох військових посадових осіб, чия бездіяльність призвела до погіршення ситуації із забезпеченням належних умов для розміщення та служби особового складу, знято з посад", - йдеться у повідомленні відомства.

 

У Міноборони наголошують, що у 2017 році до планових 12,7 млн гривень для потреб 169-го навчального центру «Десна» додатково виділять ще 15 мільйонів гривень.

 

За словами міністра Полторака, таке рішення «прийнято з метою максимального прискорення робіт щодо удосконалення навчально-матеріальної бази центру».

 

Нагадаємо, що днями міністр оборони Степан Полторак направив комісію для перевірки побутових умов контрактників у «Десні» після того як у мережі було оприлюднено скандальне відео, на якому військові обурюються іржавими умивальниками, унітазами з лайном і щілинами в палець у віконних рамах.

 

Перш за все, члени комісії відселили контрактників з жахливих казарм, а автора відео – Антона Кузьменка перевели до іншої військової частини. 

 

Зауважимо, що розміщене 21 лютого на каналі YouTube  скандальне відео  наразі вже видалене.

 

Як повідомляла «УМ», на відео військовослужбовці-контрактники продемонстрували жахливі побутові умови свого проживання у "Десні": іржаві, ще радянські умивальники та душові піддони, забиті лайном унітази, нестачу найпростіших меблів, великі щілини у старих вікнах тощо. Крім того, військові поскаржились на відсутність медичної допомоги, необхідного одягу і якісного навчання.

 

Коментуючи стан своєї казарми, автор відео Антон Кузьменко і військові з його підрозділу порівнювали її умови з колонією суворого режиму і запевняли, що «умови в корівнику кращі».

 

Скандальне відео було відзняте в 5-й казармі 2-го батальйону 6-ї зенітної батареї військової частини 0946 навчального центру "Десна".

 

Зауважимо, що під час візитів до навчального центру "Десна" керівників держави, у тому числі й першої леді Марини Порошенко, їм демонструють зовсім інші умови служби й казарми зі «свіжим» ремонтом і новенькими меблями. Вочевидь, в "Десні" є такі собі "потьомкінські" казарми.