Надія Савченко відвідала 6 військовополонених у окупованому Донецьку

10:22, 25.02.2017
Надія Савченко відвідала 6 військовополонених у окупованому Донецьку

Надія Савченко у компанії бойовиків. Крайній ліворуч - Володимир Рубан. (Фото Патріка Ланкастера)

Народний депутат Надія Савченко побувала у двох камерах і поспілкувалася з шістьма українськими військовополоненими у супроводі бойовиків терористичної ДРН в окупованому Донецьку у п’ятницю ввечері.

 

При цьому, вона нібито скандувала у тюрмі «Слава Україні!» і чула у відповідь: «Героям слава!».

 

Про Надія Савченко повідомила у Facebook  в ніч на суботу.

 

"Відвідали дві камери де утримують шість наших військовополонених. Поспілкувались з хлопцями. Умови жахливі, сирість, холод. Речі від рідних передали. Чекаємо до завтра. Обіцяли дати можливість відвідати всіх, хто є в Мінських списках. Коли йшла по коридорам тюрми кричала "Слава Україні" а у відповідь лунало "Героям слава!". Тож хлопці не бояться! А з безстрашними страшно воювать. Незламаний дух українців. Ми переможемо!", - написала депутат.

 

При цьому, Патрік Ланкастер, що висвітлює подію зі сторони бойовиків, оприлюднив у своєму Twitter  світлини, на яких Надія Савченко у супроводі бойовиків відвідує місця ув’язнення полонених.

 

 

На світлинах можна помітити і керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана у блакитній кепці, разом з яким Савченко приїхала до Донецька у п’ятницю.

 

В іншому своєму пості Савченко звернулася до країн-учасниць «нормандського формату» з проханням «терміново прискорити звільнення українських військовополонених».

 

«Я зараз знаходжусь на цій території, в місті Донецьк з гуманітарною місією, основна мета якої відвідання українських військовополонених та передачі їм гуманітарної допомоги. Стан здоров'я багатьох з них є важким та потребує негайної та кваліфікованої медичної допомоги, життя деяких з них є під загрозою. Звертаюсь до Вас з проханням негайно прискорити процес обміну військовополонених в рамках Мінської Угоди, що було Вами підписано, адже зараз вкрай необхідно врятувати людські життя полонених та повернути їх сім'ям», - написала Надія Савченко.

 

Нагадаємо, що візитом Савченко і Рубана до окупованого Донецька вже зацікавилося керівництво СБУ, яке має намір провести відповідну перевірку, оскільки «відвідування окупованих територій викликає певне здивування».

 

Крім того, правоохоронці перевірять інформацію, озвучену народним депутатом Тетяною Ричковою, про те, що Савченко нібито підбурювала захисників України - бійців 79-ї та 80-ї окремих десантно-штурмових бригад на передовій в районі Донецька до державного перевороту.

 

Прикметно, що лише кілька днів тому депутат Савченко оглядала блокпости навколо Авдіївки і спілкувалася із захисниками України, а нині – перебуває в окупованому Донецьку і спілкується з терористами і окупантами, які атакують і обстрілюють ту ж сам Авдіївку і вбивають українських воїнів.

 

Депутат Савченко відома своїми скандальними заявами щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

 

Після таємної зустрічі з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР і представниками Росії у Мінську в грудні 2016 року, Савченко навіть не стала виправдовуватися, а заявила, що «сиділа за одним столом із людьми, із якими ми стріляли один в одного, але чортів я в них не побачила».