У сирійському Хомсі смертники скоїли подвійний теракт: 42 загиблих

12:25, 25.02.2017
У сирійському Хомсі смертники скоїли подвійний теракт: 42 загиблих

Теракт у Хомсі забрав життя десятків людей.

Щонайменше шестеро смертників скоїли теракти поблизу двох об'єктів служб безпеки в центральній частині сирійського міста Хомс у суботу. В результаті двох вибухів загинули щонайменше 42 особи, десятки людей поранено.

 

Про це повідомляють світові інформагенства.

 

«Були принаймні шість нападників і деякі з них підірвали себе біля штабу державної безпеки і військової розвідки», - повідомили у сирійській наглядовій раді з прав людини (SOHR).

 

Губернатор провінції Хомс Талал Барзані повідомив про три вибухи і спочатку офіційно підтвердив загибель 20 осіб.

 

За інформацією Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, серед загиблих є високопоставлені сирійські військові. Наразі сирійські сили безпеки заблоковані в центрі міста.

 

 

Хомс є третім за величиною містом Сирії і знаходиться під контролем урядових військ Башара Асада з травня 2014 року, однак теракти тут не припиняються.

 

Наразі незрозуміло, чи були вибухи здійснені бойовиками екстремістського угруповання "Ісламська держава", однак є певні ознаки того, що вони причетні до атаки.

 

За підрахунками Сирійської наглядової ради з прав людини (SOHR), кількість загиблих у сирійській війні, що триває вже п'ять років, перевищила 370 тисяч осіб.