Порошенко оголосив дембель і новий призов строковиків

13:37, 25.02.2017
Порошенко оголосив дембель і новий призов строковиків

На строкову службу призиватимуть чоловіків 20-27 років.

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році».

 

Про це повідомляє прес-служба глави держави у суботу.

 

"Документом № 44/2017 визначаються строки проведення у поточному році чергових призовів громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби. Реалізація Указу забезпечить своєчасне виконання завдань, пов’язаних із підготовкою та проведенням зазначених заходів", - йдеться у повідомленні.

 

Отже, згідно з указом, протягом травня - червня та жовтня - листопада підуть «на дембель» строковики з вищою освітою.

 

Тоді як усі інші строковики будуть звільнені у запас вже у квітні - червні та у жовтні - грудні цього року.

 

На місце «дембелів» призиватимуть нових строковиків, яким виповнилося 20 років і які не досягли віку 27 років, «придатних за станом здоров'я, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову».

 

Призов здійснюватиметься навесні та восени: у квітні - травні та жовтні - листопаді 2017 року.

 

Серед іншого Президент доручив уряду «визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів у поточному році».

 

Указ набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 1 статті 3, який набирає чинності з 1 березня 2017 року, та пункту 2 статті 3, який набирає чинності з 1 вересня цього року.

 

Нагадаємо, строковиків в Україні більше не направляють в зону АТО, участь у бойових діях беруть лише контрактники.