Російські окупанти намагаються відволікти увагу ЗСУ від промзони Авдіївки

16:31, 25.02.2017

Російсько-окупаційні формування намагаються відволікти увагу підрозіділів ЗСУ від Авдіївської промзони останніми днями. Мета ворога: розпорошити увагу і сили захисників України на сусідні ділянки фронту.

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко у суботу.

 

"На Світлодарській дузі, Горлівському периметрі, у Донецькому аеропорту також тривають бої середньої інтенсивносі з використанням важкого озброєння з боку противника. Традиційно окупанти активізуються ближче до вечора. Це пов'язано також із прагненням ворожого командування розпорошити увагу штабу АТО , щоб відволікти його від основного району бойових дій - Авдіївської промзони", - сказав полковник Лисенко.

 

За його словами, неспокійно на лівому фланзі промзони Авдіївки: поблизу Кам'янки окупанти двічі обстріляли позиції ЗСУ з міноментів і танків.

 

Загалом за минулу добу на донецькому напрямку було зафіксовано 41 ворожий обстріл, у тому числі 22 з важкого озброєння.

 

По позиціях ЗСУ було випущено понад 400 мін та снарядів різного калібру, поінформував речник АТО.

 

Водночас, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона у Спільному центрі контролю і координації вогню не надала письмових гарантій припинення вогню в районі поривів ЛЕП біля Авдіївки.

 

"Станом на суботу виявлено два місця пошкоджень лінії електропередач. Зараз на потужних електрогенераторах працюють лікарня, відділення Укртелекому та інші служби, які забезпечують життєдіяльність міста. Поліція працює у посиленому режимі", - написав пан Жебрівський у Facebook.

 

За його словами, зранку 26 лютого від потужного генератора планують запустити насосну станцію і подати воду у помешкання. Саме вранці у неділю  електромонтажники готові вийти на відновлення ЛЕП за умови отримання гарантій "тиші", підкреслив пан Жебрівський.

 

Нагадаємо, в ніч на суботу ворог обстріляв стару частину міста Авдіївка: палаючі будинки рятувальникам допомагали гасити військові і журналісти вітчизняних і зарубіжних видань.

 

22 тисяч мешканців Авдіївки знову лишилися без світла, оскільки обстрілами було пошкоджено високовольтну лінію.