Віце-президент Болгарії запропонувала зняти санкції з Росії

11:25, 26.02.2017
Віце-президент Болгарії запропонувала зняти санкції з Росії

Іліяна Йотова заявила про підтримку курсу президента Болгарії щодо санкцій проти Росії (БГНЕС)

Віце-президент Болгарії Іліяна Йотова заявила, що санкції проти Росії потрібно поступово скасовувати.Про це вона сказала в інтерв'ю болгарським ЗМІ, інформує "Уніан".

За її словами, болгарські сільськогосподарські виробники та представники малого і середнього бізнесу, включаючи туристичну сферу, терплять величезні збитки.

Йотова нагадала при цьому, що аналогічної позиції дотримується і президент Болгарії Румен Радев.

Румен Радев став президентом Болгарії 22 січня 2017 року. В інтерв'ю Еuronews він заявив, що санкції проти Росії підривають економіку Євросоюзу та викликають політичні конфлікти всередині об'єднання, адже невідомо, скільки будуть тривати санкції проти Росії за анексію Криму.

Про перегляд санкцій через вплив на економіку Європи раніше говорив канцлер Австрії Крістіан Керн, який закликав переглянути санкції, запроваджені проти Російської Федерації через вторгнення в Україну, відзначивши, що завдяки режиму санкцій не вдалося отримати достатнього прогресу.

Він наголосив, що Європейський Союз ймовірно повинен обміркувати нові підходи, яким чином запровадити важелі впливу на президента РФ Володимира Путіна, щоб домогтися більшого успіху і щоб це завдавало менше економічних збитків Європі