У київському метро не будуть приймати жетони

12:03, 26.02.2017
У київському метро не будуть приймати жетони

Скоро з жетоном не поїдеш у метро (В. Бородін, "Вести")

У КП "Київський метрополітен" заявили, що до кінця 2017 року виведуть жетони із обігу.

"Все більше пасажирів переходять на картки, а ми нагадуємо, що жетон буде виведено з обігу до кінця року. Ми переформатовуємо каси на роботу з картками, тому радимо купувати жетони в автоматах. Невдовзі в касах їх не буде взагалі", - йдеться в повідомленні.

Київський метрополітен рекомендує купувати жетони в автоматах, тому що каси переформатуються на роботу з картками.

Компанія-перевізник нагадала, що вони радять для разових поїздок користуватися карткою, поповненою на необхідну їх кількість. за яку потрібно додатково оплатити 12 гривень, а здати та повернути заставну вартість лише на одній станції метро.

Власники карт з PayPass можуть оплачувати поїздки відразу на жовтих турнікетах.

З початку 2017 року власники безконтактних карт Приватбунку в метрополітені зіткнулися з тим, що вони перестали працювати, а пасажири не могли швидко потрапити в метро.

"Справді чіпи деяких видів карт не спрацьовують, і це стосується не тільки транзакцій в метро. Найкращим буде перевипуск цього типу карти", - заявили 5 січня у прес-службі метрополітену.

Як повідомляє КП "Київський метрополітен" на стрінці у Фейсбуці, безготівкове поповнення карток для проїзду є лише в проекті.

На зауваження про те, що турнікети з PayPass  часто перезавантажуються та погано працюють, у метрополітені мають просту відповідь:

"Непередбачувані ситуації бувають. Радимо запасну картку метро на 50 поїздок. Вартість кожної буде по 3,5 грн і ви зекономите час і гроші", - радять працівники прес-служби.

Як повідомляла "УМ", у рамках програми з реформи оплати за проїзд у касах метрополітену вже продають не більше 2 жетонів "в одні руки".

Прес-служба метрополітену тоді повідомляла, що обмеження продажу жетонів є сучасним підходом до оплати проїзду.