Українська сторона СЦКК потрапила під обстріл бойовиків біля Попасної (фото)

07:54, 27.02.2017
Українська сторона СЦКК потрапила під обстріл бойовиків біля Попасної (фото)

Автомобіль спостерігачів СЦКК отримав пошкодження в резудьтаті обстрілу терористів (Прес-центр штабу АТО)

Українська сторона Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін потрапила під обстріл бойовиків поблизу Попасної Луганської області.

Терористи вдарили по спостерігачам з мінометів 120-го калібру та противотанкових гранатометів 26 лютого, повідомляє прес-цент штабу АТО.

"Продовжуються випадки вчинення збройних провокацій представниками НЗФ ОРДЛО щодо представників СММ ОБСЄ та української сторони Спільного центру контролю та координації. У неділю під час виконання завдань поблизу східних околиць н.п. Попасна близько 13:30 під мінометний обстріл калібру 120 мм та СПГ потрапили офіцери української сторони СЦКК", - повідомили у штабі.

Зазначається, що автомобіль спостерігачів групи "Попасна" був маркований великими літерами "НМ", а офіцери мали відповідні розпізнавальні знаки.

"Поранених і загиблих немає. Пошкоджено автомобіль місії", - повідомили у штабі АТО.







У штабі АТО підкреслили, що обстріли та збройні провокації терористів свідчать про "цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей".

Також у штабі нагадали, що 24 лютого бойовики у Авдіївці, погрожуючи стрілецькою зброєю, забрали у представників місії ОБСЄ безпілотник та здійснили постріли у напрямку патруля, а 25 лютого поблизу Катеринівкі зупинили патруль місії ОБСЄ, відкрили вогонь зі стрілецької зброї та здійснили підрив двох гранат неподалік автомобіля СММ.

Речник Державного департаменту США Марк Тонер повідомив, що Сполучені Штати уважно стежать за сплеском насилля у східній частині України, що відбувається протягом останніх тижнів, а також за продовженням невиконанням об’єднаними російсько-сепаратистськими силами вимог припинення вогню, що погоджено в Мінських угодах.

"Ми рішуче засуджуємо прицільний напад на представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і захопленні їх безпілотного літального апарату (БПЛА) об’єднаними російсько-сепаратистськими силами минулої п’ятниці", - сказав представник держдепартаменту США.

Сполучені Штати Америки вважають, що бойовики мають припинити атаки на громадські об'єкти, у тому числі Донецьку фільтрувальну станцію.