Роман Напрягло, 20-річний морський піхотинець, загинув під Широкіно

11:31, 27.02.2017
Роман Напрягло, 20-річний морський піхотинець, загинув під Широкіно

Морпіх Роман Напрягло загинув від кулі снайпера (Роман Напрягло)

26 лютого війна на сході України забрала життя морського піхотинця Романа Напрягла. Він загинув, рятуючи побратима, від кулі снайпера поблизу Маріуполя, Донецької області.

"Жахлива звістка - сьогодні, в неділю Прощення під Маріуполем загинув від кулі снайпера наш Побратим з Донеччини, боєць Легіону Свободи, сокілець, морський піхотинець, 20-ти річний Роман Напрягло" - повідомив Олег Тягнибок та висловив співчуття родині.



Роман Напрягло народився 14 лютого 1997 року на Донеччині. Проживав з батьками у місті Слов'янськ, а у 2016 році став військовим 36 окремої бригади морської піхоти, що обороняє Маріуполь, Широкіно та Пікузи. Батько Романа працює водієм у Слов'янському військовому комісаріаті.

Юнак був активним учасником військово-спортивного товариства "Сокіл" у Слов'янську, волонтером та патріотом, що віддав своє життя в боротьбі з окупантом.

"Пам'яті Лицаря Ідеї і Чину. Роман Напрягло. Двадцятирічний юнак зі Слов'янська, Донецької області. Побратими згадують його як завжди позитивного та веселого", - повідомляють на сторінці ВГО "Сокіл" у Фейсбуці.

У громандській організації ВГО "Сокіл" про Романа відзначили, що він "був надзвичайно добрим, вмів підтримати. Загинув він більше, ніж Герой. В бою під Маріуполем він поліз рятувати бойового побратима. І рятуючи його - сам отримав кулю від ворожого снайпера".



Побратим Романа Антон, згадує: "Познайомились ми з Романом десь два з половиною роки тому. Він у Слов'янську був одним з тих, хто під час окупації малював жовто-сині прапори на стінах та парканах. Відразу після закінчення навчання - пішов воювати".

Дмитро Федишин, екс-координатор "Правого сектора" у Слов'янську, відзначає, що Роман Напрягло був "справжнім фрегатом", швидким як вітер та по-дитячому життєрадісним.

"Рано ти відправився у вальгаллу, дуже рано. ...Пробач, що не був поряд, пробач, що не догледів, пробач, що не зберіг. ... Відпочивай з миром, брат", - написав Дмито Федишин.

Він також повідомив, що за його інформацією Роман напрягло загинув не в Широкіно чи маріупольському Водяному, а в Пікузах (колишня назва - Комінтерново). У штабі АТО повідомляють, що 26 лютого на Маріупольському напрямку загинув один військовий поблизу Талаківки.

За словами Дмитра, Роман пішов рятувати побратима, що отримав поранення, бо не одягнув бронежилет, який, вважає автор повідомлення, не рятує від снайперського калібру 12,7 мм. Наступною жертвою ворога став Роман.

Роман Напрягло був відомим у Слов'янську серед патріотичної молоді. Його подруга Олександра Корчма запам'ятала Романа серйозним, але з доброю душею. Вони познайомилися на волонтерській акції з облаштування волейбольного майданчика.

"Ти був одним із перших. Перших, хто з молоді долучився до боротьби із окупантом, що ступив на наші землі. На свій зовсім юний вік, разом ми встигли зробити багато добрих справ...Пам'ятаєш, як ми разом крокували на маршах? Згадуєш, як командою працювали над проектами у Слов'янську? А скільки заходів ти допоміг провести...", - висловлює розпач активістка під псевдонімом Ївга Біла у Фейсбуці.



Батьки Дмитро та Олена втратили сина, а маленька Оксана - брата.

Тіло Романа Напрягло зустрічатимуть у Слов'янську 27 лютого, повідомляють волонтери.