Володимира Рубана більше не пустять Донецька і Луганська

15:57, 27.02.2017
Володимира Рубана більше не пустять Донецька і Луганська

Володимир Рубан виправдовується, що не їздив до бойовиків таємними стежками.

СБУ скасувала раніше виданий пропуск керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану на в'їзд на окуповані території Донецької і Луганської областей у понеділок.

 

Про це повідомив сам Рубан, який вихідними їздив до Донецька разом із депутатом Надією Савченко.

 

"Мені закидають порушення проходження. Мені не можна перевозити посилки і полонених, тільки Геращенко і Тандіт можуть", — сказав Володимир Рубан у коментарі журналістам.

 

Рубан зазначив, що він в'їжджав в Донецьк через контрольно-пропускні пункти.

 

"Я не в тому віці й не в тому статусі, щоб ходити таємними стежками. Отримали вказівку Рубана не пускати. В обід я проїжджав, а після обіду — вже ні. Пропуск у мене річний", — виправдовується керівник «Офіцерського корпусу», якого вважають людиною кума Путіна Віктора Медведчука.

 

Рубан вважає, що проти нього силовики вчинили смішні дії: "Приїхала військова поліція, склали протокол за проблискові маячки, які у мене всередині машини стоять в салоні, не стаціонарні. Я їх вмикаю, коли їжджу по ДНР, коли перевожу полонених. Побачили поламані наручники, спецзасоби — теж склали протокол".

 

Як повідомляла «УМ», в понеділок СБУ опитала Володимира Рубана у зв'язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування в районі проведення АТО.

 

Раніше бойовики повідомляли, що Володимир Рубан і Надія Савченко приїхали на територію, підконтрольну ДНР, щоб відвідати українських військовополонених.

 

Згідно з неофіційною інформацією, Савченко досі не повернулася з окупованого Донецька і Рубан саме їхав за нею, коли був затриманий спіробітниками СБУ.  

 

Народний депутат Антон Геращенко відзначав, що Рубан та Савченко 24 лютого перетнули лінію розмежування поза визначеними законом контрольно-пропускними пунктами.

 

Надія Савченко вважає, що відвідувала терористів та давала інтерв'ю пропагандистським каналам із гуманітарною метою. Під час поїздки бойовики дозволили їй відвідати полонених.