Гімнастка Ольга Корбут продала свої олімпійські медалі

10:49, 28.02.2017
Гімнастка Ольга Корбут продала свої олімпійські медалі

Ольга Корбут тріумфувала на Олімпіаді в Мюнхені

Гімнастка Ольга Корбут на аукціоні продала олімпійські медалі, які отримала на Олімпійських іграх у 1972 та 1976 роках.

На аукціон Platinum Night в американському Далласі, що проводився аукціонним будинком Heritage Auctions, були виставлені всі медалі Корбут, а також синій гімнастичний купальник, в якому вона виступала в Лондоні в 1973 році.

У підсумку продані шість лотів з 32, виставлених на продаж. Ще 26 лотів спортсменки залишаються доступними для покупки, повідомляє ВВС.

Наприклад, командна золота медаль Олімпіади 1972 року в Мюнхені продана за 66 тисяч доларів, золото цих же ігор у вільних вправах - за 52,8 тисячі.

З урахуванням премії аукціонного будинку в розмірі 20% Корбут отримає 183,3 тисячі доларів.

"Мені не зовсім зрозумілий ажіотаж, який піднявся через продані на аукціоні олімпійські медалі. ... У 90-х роках ... один з меценатів пожартував, що готовий купити її нагороди за мільйон доларів. Оля, мабуть, це запам'ятала", - повідомив перший чоловік Ольги, соліст гурту "пісняри" Леонід Борткевич.

Він відкидає інформацію ЗМІ, що Корбут продала нагороди через тяжку фінансову ситуацію та величезні борги за комунальні платежі.

Ольга Корбут переїхала до США у 1991 році. Її 23-річного сина Річарда засудили на три з половиною роки тюрми за підробку грошей, а саму Ольгу арештовували за крадіжку їжі із супермаркета.

В Америці екс-спортсменка намагалася займатися тренерською діяльністю і заробляти в різних шоу, однак вона досі не має постійного заробітку.

65-річна Ольга Корбут - відома радянська гімнастка, чотириразова Олімпійська чемпіонка. Наразі проживає у місті Фінікс, штат Арізона, адже за словами Леоніда Борткевича, має проблеми зі здров'ям.

Ольга Корбут увійшла в історію гімнастики на олімпіаді в Мюнхені надскладним трюком, названим в її честь "петлею Корбут" .