Сергій Жадан дописав новий роман про війну

13:20, 01.03.2017
Сергій Жадан дописав новий роман про війну

Письменник Сергій Жадан закінчив працювати над своїм новим романом про війну на Донбасі. Про це йдеться на сторінці письменника на Facebook.

"З сердечною втіхою й душевним трепетом повідомляю, що сьогодні, 1 березня 2017 року, поставив останню крапку в своєму новому романі. 464 тисяч знаків (із пробілами). Шукайте цього року в книгарнях України", - йдеться на сторінці письменника.

Нагадаємо раніше Сергій Жадан заявляв, що працює над новин романом, який має бути присвячений бойовим діям на Донбасі.

"У червні 2014 року мені написав один чоловік, який живе під Луганськом. Він не воював і нібито людина аполітична. Він намагався хапатися за якісь контакти в Україні, щоб не втратити той зв'язок. Він фактично вів такий щоденник: описував мені, чим він там займається, що бачить, що відчуває. Він письменник, він писав і вірші, і прозу. Я запитав у нього, чи не проти він, якщо я напишу про нього роман. Він погодився. Я придумав сюжет і жив з ним півроку. Переробляв його кілька разів. А потім почав писати свій роман, знаючи, чим він закінчиться. Колись ваш земляк, нині вже покійний Юрко Покальчук, якого я страшенно любив, дав просту, але важливу пораду: коли пишеш роман, ти повинен знати, чим він закінчиться", – розповів Жадан.