Камбін відсторонив Романа Насірова від посади голови фіскальної служби

13:10, 03.03.2017
Кабінет міністрів відсторонив Романа Насірова від посади голови Державної фіскальної служби на час проведення слідства. Натомість уряд призначив виконуючим обов'язки голови ДФС Мирослава Продана.
 
Відповідне рішення Кабмін ухвалив за пропозицією міністра фінансів Олександра Данилюка.
 
"Пропоную на час проведення слідства відсторонити Романа Насірова від виконання обов'язків глави ДФС", - зазначив Данилюк
 
За словами прем'єр-міністра Гройсмана, Насіров буде відсторонений для того, щоб слідство щодо було проведене неупереджено.
 
Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) інкримінує Роману Насірову розкрадання державних коштів у сумі понад 2 млрд грн (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). В САП стверджують, що Насіров був задіяний у газовій схемі депутата Олександра Онищенка.
 
Напередодні ввечері детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вручили Насірову повідомлення про підозру. Вручення повідомлення відбувалося у лікарні "Феофанія", коли сам Насіров, якому ніби стало зле, лежав у ліжку із заплющеними очима. Як доказ вручення підозри НАБУ наводить відео, знате працівниками бюро.
 
Окрім цього, у НАБУ вважають Насірова затриманим, оскільки біля його палати чергують правоохоронці.
 
Натомість адвокати Насірова стверджують, що вручення підозри не чинне, оскільки співробітники НАБУ нібито вручили підозру їхньому клієнту коли він уже був непритомний, а отже вручення підозри є незаконним. Адвокати також повідомили, що в Насірова діагностували інфаркт, наразі він перебуває в реанімації у "Феофанії", і йому нібито роблять операцію.