Романа Насірова конвоювали до Інституту кардіології на обстеженя (фото)

12:24, 04.03.2017
Романа Насірова конвоювали до Інституту кардіології на обстеженя (фото)

Романа Насірова доставили в Інститут кардіології під конвоєм спецпризначенців НАБУ.

Відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова доправили під конвоєм детективів НАБУ до Інституту кардіології імені Стражеска у Києві в суботу.

 

Втім, декілька народних депутатів намагаються завадити медичному обстеженню підозрюваного в корупції держслужбовця, якому лікарі клініки «Феофінія» нібито діагностували інфаркт.   

 

Про це повідомляють у соцмережах окремі депутати і активісти.

 

«Народні депутати перешкоджають перевірці стану Насірова в Інституті кардіології імені академіка М. Д. Стражеска.Хто поруч, підтягніться, бо якщо спецназ НАБУ їх посуне, то потім буде звинувачення в порушенні недоторканості. Перешкоджає в першу чергу Загорій (фармацевтична фабрика «Дарниця»)», - написав у Facebook  активіст «Автомайдану» Олексій Гриценко.

 

Зокрема, на пана Насірова чекали депутати від фракції Блоку Петра Порошенка. Окрім Гліба Загорія було помічено ще й Валерія Давиденка.

 

Тоді як депутат Андрій Журжій закликав у Facebook  «терміново приїхати громадськість і журналістів» до Інституту кардіології, де «депутати від БПП намагаються відбити Насірова в НАБУ».

 

Перед цим Насірова винесли на ношах до карети "швидкої" і вивезли з лікарні "Феофанія" близько 11:00 у присутності представників НАБУ та адвокатів відстороненого голови ДФС.

 

 

При цьому, дружину Насірова до машини не пустили, попри заяви адвокатів, що під час транспортування хворого має бути присутній хтось з близьких чи родичів.

 

Один з адвокатів Насірова - Олександр Мірошник заявив, що це "абсолютно незаконні дії працівників НАБУ і порушення закону".

 

 

Водночас, у НАБУ лише коротко повідомили, що "Насірова транспортували до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я". 

 

Нагадаємо, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

 

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров завдав державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування.

 

За даними слідства, протягом 2015-2016 років, пан Насіров, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка (нині перебуває у розшуку – Ред.), надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

 

Слідчі планують просити суд про утримання Насірова під вартою.

 

В оточенні чиновника заявляли, що він переніс інфаркт. Утім, детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

 

За неофіційною інформацією, стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

 

Соцмережі висміяли спроби посадовця симулювати інфаркт у клініці "Феофанія".