Роман Насіров обіцяє розгромити в суді звинувачення в корупції

13:56, 04.03.2017
Роман Насіров обіцяє розгромити в суді звинувачення в корупції

Роман Насіров виглядає непритомним на публіці, а поза очі пише пости у соцмережах.

Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров обіцяє в суді «публічно розгромити усі надумані звинувачення» НАБУ в корупції.

 

Він також стверджує, що не симулює хворобу, мовляв, "працював на межі", тож його "організм не витримав раптового психологічного тиску".

 

Про це Роман Насіров повідомив на своїй сторінці у Facebook  у суботу.

 

Щоправда незрозуміло чи особисто пан Насіров написав цей пост, чи хтось на його прохання, адже він з’явився у мережі перед тим, як посадовця конвоювали до Інституту кардіології.

 

При цьому, під час конвоювання Насіров лежав непорушно на ношах і закритими очами.

 

«Я не збираюся ні в якому разі їздити на лікарняному візку, і не імітую захворювання.

У мене достатньо власної гідності та поваги до Закону, і тому я налаштований з часом піти до суду та особисто взяти участь у засіданні, на якому розглядатиметься міра запобіжного заходу щодо мене. А також у подальшому публічно доведу безпідставність та абсурдність звинувачень, в тому числі - і в суді. Коли саме, - це залежить від лікарів, сподіваюся, їм вдасться за короткий час завершити реабілітацію, і тоді я зможу фахово в суді публічно розгромити усі надумані звинувачення», - йдеться у пості Насірова.

 

Держслужбовець також закликає не робити з нього цапа-відбувайла. І запевняє, що не тікатиме з країни, бо є патріотом, «тут живуть мої батьки, дружина, троє дітей, друзі». Насіров додає, що є зацікавленим «поскоріше вирватися з лікарні, аби доказати недолугість висунутих звинувачень».

 

Цікаво, що у тому, щоб Насіров вирвався з лікарні зацікавлені і детективи НАБУ та слідчі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

З’ясувалося, що саме керівник САП Назар Холодницький доручив детективам НАБУ доправити Насірова на обстеження до Інституту кардіології у суботу.

 

Як повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook, пан Холодницький заявив: «Ми будемо вживати всіх передбачених кримінальним процесуальним законом заходів для забезпечення проведення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному сьогодні чи завтра, в передбачені законом строки, в тому числі й за участю підозрюваного через засоби відеозв'язку».

 

Пан Холодницький зазначає, що саме суд вирішить чи можливо провести засідання щодо Насірова у ці вихідні. «Однак, ми маємо уникнути звинувачень сторони захисту в тому, що слідчі чи процесуальні дії погіршують стан здоров’я підозрюваного», - додає керівник САП.

 

За його словами, після огляду лікарями Насірова буде вирішено, чи можна його везти до суду, аби обрати запобіжний захід.

 

Нагадаємо, у суботу відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова доправили під конвоєм детективів НАБУ до Інституту кардіології імені Стражеска у Києві.

 

Декілька народних депутатів намагалися завадити медичному обстеженню підозрюваного в корупції держслужбовця, якому лікарі клініки «Феофінія» нібито діагностували інфаркт.   

 

Раніше, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

 

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров завдав державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування.