У Києві демонтували скандальну вивіску піцерії на історичному фасаді кінотеатру (відео)

11:59, 05.03.2017
У Києві демонтували скандальну вивіску піцерії на історичному фасаді кінотеатру (відео)

"Містер Кет" не сподобався киянам на будівлі кінотеатру "Київ"

У Києві завдяки тиску громадськості вдалося домогтися демонтажу великої червоної вивіски піцерії, що спотворила історичний фасад кінотеатру на вулиці Велика Васильківська, 19. 

Вивіска викликала обурення у громадськості, адже вона не вписується у загальний вид фасаду і створює візуальний шум в центрі міста. У зв’язку з цим кияни почали залишати свої коментарі на сторінці закладу в мережі Facebook з вимогою прибрати вивіску зразу ж після її встановлення.

Через дві години після встановлення вивіску таки демонтували.

Згодом Антон Тараненко, секретар організаційного комітету з підготовки та проведення Євробачення 2017 в КМДА у Facebook подякував Наталії Гончаровій (директорці КП «Київреклама») й Олексію Резнікову (заступнику голови КМДА) за швидку реакцію на.

З іншого боку, активісти вважають, що така швидка реакція з боку адмінстрації міста може свідчити про вибірковий тиск на власників ресторану, адже поряд розміщена низка подібних вивісок.

Відреагував на це і депутат київської міськради Сергій Гусовський.

"Впевнений, сьогодні багато "прозріли", побачивши, як прикрашають фасад кінотеатру "Київ", - написав Гусовський в своєму Facebook.

Гусовський підкреслив, що в даному випадку мова йде про шахрайство при отриманні дозволу на рекламну конструкцію або ігнорування правил її розміщення.

"У понеділок направлю відповідний депутатський запит. За цю ганьбу буде покарання. А ганьба буде демонтована", - написав Гусовський.

Варто зазначити, що на фасаді все ж залишився шматок червоної вивіски зі словом Pizza й номером телефону.

Відео очевидця демонтажу було розміщено на ресурсі YouTube.