Суддя Олександр Бобровник фактично відпустив з-під варти Романа Насірова

15:18, 05.03.2017
Суддя Олександр Бобровник фактично відпустив з-під варти Романа Насірова

Романа Насірова завдяки затягуванню судового процесу фактично звільнили з-під варти (Володимир Тарасов/Укрінформ)

Суддя Солом'янського районного суду фактично відпустив з-під варти звинуваченого у корупції Романа Насірова.

Під час судового засідання, що відбулося 5 березня, адвокати оголосили про відвід судді Бобровника, який проводив слухання.

"Я оголосив перерву в судовому засіданні для передачі відводу на авторозподіл, на комп'ютерну систему, яка визначить слідчого суддю, який буде розглядати відвід на мене. Це буде відбуватися завтра", - пояснив суддя у коментарі для журналістів.

Народний депутат Мустафа Наєм, що перебував у залі суду, повідомив, що термін затримання Романа Насірова слідчими спливає менше, ніж за 10 годин.

"Справа в тому, що сьогодні вихідний і справу розглядає черговий суддя. Як правило, чергують двоє суддів, але за дивним збігом обставин сьогодні другого на місці не виявилося. Зараз терміново шукають цього іншого суддю, який би міг розглянути відведення", - коментує Мустафа Наєм.

При цьому він наголошує, що для розгляду затримання потрібно буде знайти третього суддю, якого призначать після відводу Олександра Бобровника.

"Термін тимчасового утримання його під вартою спливає ввечері 5 березня, відтак якщо до завершення цього строку питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти", - повідомили у Національному антикоропційному бюро.