Біля Солом'янського райсуду мітингарі вимагатимуть арешту Насірова

16:57, 05.03.2017
Біля Солом'янського райсуду мітингарі вимагатимуть арешту Насірова

Активісти планують мітинг біля будівлі суду

У соцмережах почали ширитися заклики до протесту щодо бездіяльності Солом'янського районного суду, який фактично звільнив з-під варти арештованого за підозрою у корупції Романа Насірова.

"Закликаємо всіх небайдужих громадян з 19:00 бути сьогодні під Солом'янським судом м.Києва (Вознесенський узвіз, 10-Б), де в ці хвилини відбувається шоу задля уникнення відповідальності паном Насіровим!", - повідомляється на сторінці Авто-Майдану.

Активісти нагадали, що після пожежі Солом'янський райсуд знаходиться в одному приміщенні із судом Шевченківського району.

Ідею з акцією протесту підтримав народний депутат Мустафа Наєм.

"Ще раз. Ми не тиснемо на суд. Ми вимагаємо у суду виконати свою роботу і прийняти законне рішення. ... Країні важлива ваша особиста присутність", - написав він.

Центр протидії корупції у соцмережі теж анонсує свою участь в акції.

"Сьогодні о 19.00 - мобілізація громадян та активістів під судом, де не можуть знайти сміливого суддю для обрання Насірову запобіжного заходу. Суддів просто немає - вони самоусунулися від своєї роботи, за яку ми платимо їм з наших податків. Нема кому судити. Збираємося нагадати суддям, що пордя зі скилетами в їхніх шафах висять мантії. Приходьте та запрошуйте друзів", - повідомляють активісти.