Мирослав Продан, якого пов'язують з корупцією на Вінничині, очолив Державну фіскальну службу

10:31, 06.03.2017
Мирослав Продан, якого пов'язують з корупцією на Вінничині, очолив Державну фіскальну службу

Мирослав Продан та Роман Насіров - голвні фіскали країни

Мирослав Продан став виконуючим обов'язки голови Державної фіскальної служби, повідомляє сайт відомства.

"Кабінет Міністрів України поклав виконання обов'язків Голови Державної фіскальної служби України на в.о. заступника Голови ДФС Мирослава Продана. Відповідне рішення прийнято в ході засідання Уряду сьогодні, 03 березня 2017 року", - йдеться в заяві Державної фіскальної служби.

Журналіст Наталя Седлецька обурена таким рішенням, адже Мирослава Продана пов'язували із так званою "горіховою мафією".

"Тоді ми з'ясували, що він (Мирослав Продан) проходить по кримінальній справі. Прокуратура розслідувала, як вінницькі податківці на чолі з Проданом кришують так звану "горіхову мафію". Таку офіційну відповідь з прокуратури ми отримали 12 липня", - пише Седлецька.

Продан стверджував, що у кримінальній справі про розтаможення з порушеннями волоського горіха, він фігурував як свідок.

Журналістка проінформувала, що 13 липня Продана запитували про кримінальну справу, але він відмовився відповідати. Пізніше виявилося, що справа закрита у день інтерв'ю.

Наталя Седлецька натякає, що в цьому може бути тиск на слідство.

"І вже ввечері податківець скинув нам на пошту витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань про те, що прокуратура Вінницької області закрила справу щодо нього. Рішення про закриття справи датовано тим же днем, що й запис інтерв'ю - 13 липня 2016 року. Ось так треба вирішувати питання", - зазначає журналітка.

На посаду в ДФС Мирослава Продана, який народився та довгий час працював на Вінничині, призначили розпорядженням за підписом Володимира Гройсмана.

Примітно, що Мирослав Продан не приховує знайомство з колишнім мером Вінниці Володимиром Гройсманом.

"Я однозначно знайомий з Володимиром Борисовичем. Я працював заступником керівника міської податкової. У той час, коли він був мером Вінниці. Я працював у всіх бюджетних комісіях, був членом виконкому міської ради", - згадував Продан.

Мирослава Продана було призначено виконуючим обов'язки голови Державної фіскальної служби через те, що його керівника Романа Насірова слідчі Спеціальної антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро намагаються притягнути до відповідальності за перевищенння службових повноважень.