Роман Насіров має громадянство Великої Британії

19:24, 06.03.2017
Роман Насіров має громадянство Великої Британії

Роман Насіров має подвійне громадянтство.

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має подвійне громадянство, заборонене в Україні. Окрім, українського паспорта він має ще й британський.

 

Про це заявив представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час судового засідання у справі щодо обрання запобіжного заходу Насірову у понеділок ввечері.

 

Відтак, сторона прокуратури вимагає долучити цю інформацію до матеріалів справи. Прокурор додав, що дані про подвійне громадянство Насірова отримані офіційно від детективів НАБУ.  

 

Про подвійне громадянство Насірова було повідомлено в суді, оскільки цей факт є аргументом прокуратури щодо необхідності утримання підозрюваного під вартою. Адже існують ризики, що скориставшись британським паспортом він може втекти від правосуддя.

 

Згідно з інформацією, Насіров отримав британське громадянство у травні 2012 року. За попередніми даними, він нібито також має угорське громадянство.

 

Водночас, Роман Насіров ухилився від відповіді на пряме запитання судді чи є він громадяном Великої Британії. "Я є громадянином України", - лаконічно відповів Насіров. 

 

Нагадаємо, у понеділок Солом'янський районний суд Києва відмовив захисту Насірова щодо проведення судово-медичної експертизи. При цьому, засідання переривалося через анонімне повідомлення  про замінування будівлі суду.

 

Раніше, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

 

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров завдав державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування.

 

У неділю громадські активісти почали пікетувати будівлю суду, побоюючись, що Насіров може втекти після того, як сплив термін його попереднього затримання на три доби.

 

Відтак, посадовець змушений був ночувати у суді, йому так і не вдалося піти звідти.