Романа Насірова арештували на 2 місяці, адвокати шукають заставу та готують апеляцію

09:27, 07.03.2017
Романа Насірова арештували на 2 місяці, адвокати шукають заставу та готують апеляцію

Роман Насіров найбдижчі 5 днів може провести в СІЗО

Солом'янський районний суд Києва ввечері 6 березня прийняв рішення про арешт відстороненого від посади голову Державної фіскальної служби Романа Насірова терміном на 60 діб та призначив заставу у розмірі 100 мільйонів гривень.

Суддя Олександр Бобровник частково задовольнив клопотання прокурорів САП, зменшивши заставу з 2 мільярдів гривень.

У разі виходу Насірова з-під варти під заставу, він зобов'язаний буде не відлучатися з-за меж Києва без дозволу детектива, прокурора та суду, утримуватися від спілкування з підозрюваними, здати паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дозволяють покинути межі країни. Крім того Насіров носитиме електронний браслет.

Адвокати Романа Насірова не погоджуються з таким рішення суду.

"Звичайно, ми не задоволені, тому що вважаємо це рішення незаконним і протиправним. Свою позицію ми будемо відстоювати в судових інстанціях України та Європейського суду з прав людини", - сказав адвокат Андрій Кузьменко.

Також він висловив сумнів, що у Насірова є 100 мільйонів гривень для застави і підкреслив, що всі свої кошти голова ДФС задекларував.

Роман насіров до рішення Апеляційного суду, у якому планують оскаржити арешт, не вноситиме застави для звільнення з-під варти.

"У нас є 5 днів, щоб оскаржити постанову Солом'янського суду. Наскільки мені відомо, гроші на даний момент вноситися не будуть. Насіров висловив бажання оскаржити ухвалу суду в апеляційному порядку", - сказав він.

Андрій Кузьменко стверджує, що адвокати намагатимуться перевести відстороненого від посади голову Державної фіскальної служби зі слідчого ізолятору до лікарні "Феофанія".

Нагадаємо, що в ніч з 2 на 3 березня детективи НАБУ вручили Роману Насірову повідомлення про підозру в перевищенні службових повноважень.

Роман Насіров перебував у приміщенні Солом'янського районного суду з ранку неділі до пізнього вечора понеділка, поки Олександр Бобровник не виніс остаточне рішення щодо арешту підозрюваного у корупції.

Активісти під будівлею суду більше доби проводили акцію, не дозволючи вивезти Насірова, термін затримання якого завершився о 23.52 5 березня.