Леся Горова отримала звання «Народний артист України»

21:06, 07.03.2017
Леся Горова отримала звання «Народний артист України»

Леся Горова в мить отримання звання "Народний артист України". (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне звання "Народний артист України" і вручив цю державну нагороду українській співачці і композитору Лесі Горовій під час зустрічі із видатними українками напередодні Міжнародного жіночого дня у вівторок.

 

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

 

«Почесне звання «Народний артист України» присвоєно співачці, композитору, викладачу вищого мистецького коледжу Київської дитячої Академії мистецтв Лесі Горовій, яка в свою чергу подякувала жінкам-військовим за їх пожертву у захисті рідного краю та запевнила, що й надалі своїм мистецтвом буде підтримувати наших воїнів», - йдеться у повідомленні.

 

У свою чергу, Леся Горова не приховувала радісних емоцій.

 

«Сьогодні зранку я повернулася з Будапешта, а о 14.30 вже була в адміністрації Президента. Отримала звання «Народна артистка України». У залі було багато чарівних жінок у військовій формі, наших захисниць, прикордонниць, лікарів, мисткинь, серед яких і моя колега відомий композитор Леся Дичко. Дуже вдячна долі, що заслужила це високе звання. Воно дає мені ще більше сил, бажання і натхнення жити і працювати для України», - написала пані Горова на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, що Леся Горова від самого початку війни на сході підтримує наших військових.

 

Як розповіла в останньому інтерв’ю «Україні молодій» сама співачка, у зоні АТО вона дала близько 350 концертів, в тому числі, й під обстрілами. За її словами, захисникам України дуже потрібна моральна і мистецька підтримка, тоді як її зброя – це пісня.

 

У вівторок глава держави вручив видатним українкам  державні нагороди та відзнаки.