Під Донецьком ліквідовано ворожого снайпера

08:06, 09.03.2017

Захисники України виявили ворожу снайперську групу і ліквідували одного зі снайперів на передовій зони АТО поблизу окупованого Донецька в ніч на четвер.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook  у четвер вранці.

 

"Під час несення служби на передових позиціях, наші військовослужбовці виявили ворожу снайперську групу. Одного снайпера знищено", - йдеться в повідомленні

 

При цьому, штаб АТО не уточнив де саме стався бій зі снайперами окупантів.

 

Зазначається, що за минулу добу в районі проведення АТО бойовики 69 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил, втрат серед військових ЗСУ немає.

 

Зокрема, на маріупольському напрямку з мінометів бойовики обстрілювали Мар'їнку, Чермалик та Павлопіль. На луганському окупанти гатили з мінометів по Новоолександрівці, Попасній і Троїцькому, а на Донецькому накрили артилерією Зайцеве, а з мінометів різних калібрів - Верхньоторецьке, Майорськ, Новгородське, Авдіївку, Луганське.

 

«По Зайцевому і Новгородському вогонь вели снайпери», - лаконічно зазначають у штабі АТО. Але не зазначають чи саме на цій ділянці фронту було ліквідовано ворожого снайпера.

 

Пізніше на офіційній сторінці 72-ої бригади у Facebook  було повідомлено, що ліквідований снайпер виявився росіянином.

 

"Новина від 8 березня: хлопці наші ДРГ відбили. Снайпера прихлопнули, рашика з дировськими документами", - йдеться у повідомленні.

 

Враховуючи, що бійці 72-ї бригади обороняють Авдіївку та інші населені пункти поблизу окупованого Донецька, стає зрозуміло, що бій з групою ворожих снайперів відбувся саме на цьому напрямку. 

 

Нагадаємо, у середу ввечері саме в районі Зацевого, поблизу окупованого Донецька, ворожі снайпери розстріляли розривними кулями екіпаж благодійного фонду «Батальон Волонтер». Осколкове поранення голови отримала волонтер Юлія Толмачова, тоді як  водій обстріляного мікроавтобуса, волонтер Сергій Адомяк був поранений кулею в руку. Поранено і військовослужбовця, який їх супроводжував.

 

Військові медики прооперували усіх поранених у Бахмутській центральній райлікарні.