Українські військові інструктори взяли участь в навчанні Школи сержантів Латвії (фото)

17:20, 09.03.2017
Українські військові інструктори взяли участь в навчанні Школи сержантів Латвії (фото)

НАТО допомагає у навчанні української армії (Міністерство оборони України)

Чотири інструктори 197 Центру підготовки сержантського складу взяли участь в курсі підготовки інструкторів для молодших командирів, який проводився в Школі сержантів Збройних сил Латвії, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Українські військові вивчали досвід провідного військового альянсу світу, який допоможе сформувати в Україні достойну низову ланку армійських командирів.

Захід відбувся в рамках розвитку професійного сержантського корпусу та військового співробітництва за програмою НАТО "Удосконалення військової освіти (DEEP)".

Програму НАТО “Удосконалення військової освіти” (Defence Education Enhancement Program – DEEP) розроблено Робочою групою з питань розвитку освіти Консорціуму оборонних академій та дослідницьких інститутів з питань безпеки програми “Партнерство заради мируˮ.

Метою DEEP є надання підтримки країнам-партнерам НАТО у розвитку та реформуванні системи військової освіти. Основна увага приділяється питанням опрацювання програм певних навчальних дисциплін та методиці їх викладання у визначених вищих військових навчальних закладах.

Україна розпочала співпрацю за країнами НАТО за цією програмою ще у 2012 році, але лише після реформування армії в умовах війни, співробітництво та навчання вийшло на новий рівень.