Українського майора-спецпризначенця звинувачують у теракті в Луганську (відео)

14:00, 10.03.2017
Українського майора-спецпризначенця звинувачують у теракті в Луганську (відео)

Наслідки вибуху автомобіля, в якому перебував Анащенко

Бойовики "ЛНР" заявляють, що Сергій Іванчук, майор інженерної служби 8-го окремого полку спецназу, зміг знищити Олега Анащенка, начальника управління армії сепаратистів.

"Безпосереднім виконавцем вбивства Олега Анащенко є начальник інженерної служби 8-го полку спеціального призначення сил спеціальних операцій ЗСУ, майор Сергій Олександрович Іванчук", - заявив "міністр держбезпекиЛНР" Леонід Пасічник.

За його словами, при ліквідації Анащенка було використано вибуховий пристрій з дистанційним управлінням.

"Ще один вибуховий пристрій, начинений вражаючими елементами для знищення людей, групі використовувати не вдалося", - уточнив Пасічник.




Нагадаємо, що за словами бойовиків, Сергія Іванчука затримали 5 лютого, після чого повідомили, що займаються пошуком його спільників. Тоді терористи стверджували, що "український офіцер" вже зізнався в організації та виконанні вбивства.

Бойовики стверджують, що вже затримали всю групу, яка за їхніми словами змогла вбити не лише Анащенка, але і Михайла Толстих на прізвисько Гіві.

Одним із затриманих може бути Іван Дєєв. Подібні заяви розмістили терористи в інтернеті.

Інформації про встановлення особи людей, яких терористи звинувачують у ліквідації своїх ватажків, від українського військового керівництва наразі не надходило.