На Донбасі зросло на 230% застосування важкого озброєння

15:32, 10.03.2017

Кількість випадків застосування важкого озброєння збільшилася на 230% в зоні проведення антитерористичної операції в межах Донецької і Луганської областей протягом минулого тижня. При цьому, ворог усе частіше гатить з «Градів».

 

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу в п’ятницю.

 

"Минулого тижня на 230% зросла кількість зафіксованих випадків використання заборонених видів зброї. Особливе занепокоєння викликає використання реактивних систем залпового вогню: 400 випадків записано минулого тижня" – зазначив пан Хуг.

 

За його словами, спостерігачі ОБСЄ зафіксували удвічі більше порушень режиму припинення вогню в порівнянні з попереднім тижнем.

 

"Третій найжорстокіший тиждень з січня 2016 року", – зазначив представник місії.

 

Пан Хуг також занепокоєний проявами агресії з боку бойовиків по відношенню до спостерігачів, коли ті виявляють заборонену зброю поблизу передової.

 

Так, 3 березня бойовики ДНР обстріляли представників місії, коли вони зафіксували дві самохідні гаубиці в окупованому Хрещатицькому.

 

Того ж дня в окупованій Ясинуватій збили безпілотник, ймовірно зі стрілецької зброї, коли той зафіксував пересування важкої техніки.

 

За словами Олександра Хуга, минулого тижня бойовики 22 рази перешкоджали місії ОБСЄ моніторити ситуацію на Донбасі.