Першого заступника голови СБУ Павла Демчину перевірять щодо незаконного збагачення

16:13, 10.03.2017
Першого заступника голови СБУ Павла Демчину перевірять щодо незаконного збагачення

Павло Демчина поблизу маєтку цивільної дружини.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення щодо першого заступника голови СБУ Павла Демчини на підставі журналістських розслідувань.

 

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у п’ятницю.

 

Адже саме детективи НАБУ ведуть розслідування щодо пана Демчини.

 

"10 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного збагачення першого заступника голови Служби безпеки України (ст. 368-2 Кримінального кодексу України). Підставою для реєстрації кримінального провадження, відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, стали матеріали журналістських розслідувань", – йдеться у повідомленні.

 

У свою чергу, Спеціалізована антикорупційна прокуратура зазначає: "Згідно з інформацією ЗМІ, перший заступник голови Служби безпеки України набув у власність активи у значних розмірах, законність підстав набуття яких не підтверджується доказами".

 

Напередодні, журналісти "Слідство.Інфо" повідомили, що перший заступник голови СБУ Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ і не має  власного житла, автівки чи заощаджень.

 

 

Тоді як 35-річна цивільна дружина та матір трьох дітей високопосадовця Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками

 

 

Після цього Павло Демчина написав до НАБУ заяву з проханням зареєструвати стосовно нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити поширену в ЗМІ інформацію щодо нього.

 

Зокрема, Воловчук, за даними ЗМІ, має автопарк: Range Rover 2016 року вартістю біля $100 тисяч, Mercedes-Benz 2016 року, ціна якого також тягне не менше, ніж на $100 тисяч, Mazda 2014 року та Peugeot 2012 року випуску.