У Холодному Яру розквітнув рідкісний підсніжник на площі у 60 гектарів (фото)

17:55, 10.03.2017
У Холодному Яру розквітнув рідкісний підсніжник на площі у 60 гектарів (фото)

Рідкісний червонокнижний підсніжник складчастий розквітнув на площі понад 60 гектарів у Холодному Яру Черкаської області цими днями.

 

Про це повідомила прес-секретар Черкаського лісового та мисливського господарства Наталя Сегеда і виставила чимало підсніжникових світлин у Facebook  у п’ятницю.

 

«Підсніжниковий рай існує! І він - на Черкащині - у Холодному Яру, що знаходиться на території державного підприємства  "Кам`янське лісове господарство". А найбільше рідкісний підсніжник складчастий квітує у Креселецькому лісництві – на понад 60 га», – захоплено написала пані Сегеда.

 

 

За її словами, задля охорони та збереження червонокнижних квітів об`єднали свої зусилля черкаські лісівники, екологи, студенти та екоактивісти, які спільно охороняють унікальну локацію підсніжника складчастого. Щоб браконьєрам не залишити жодного шансу.

 

 

До речі, подивитися на біло-зелений килим  до Холодного Яру їдуть туристи. Їм не забороняють фотографувати підсніжник складчастий на пам’ять. Адже плантації цієї рідкісної рослини є в Україні лише у Холодному Яру та ще в горах Криму.

 

«Напевно, сьогодні чи не вперше у вирі політичних подій по-справжньому відчув початок весни. Посприяло цьому справжнє холодноярське диво, від якого неможливо очей відірвати. Розташоване воно серед затишних холодноярських ярів під захистом скіфських валів», – поділився у  Facebook  враженнями від подорожі народний депутат  Олег Петренко.

 

                                     Охоронці підсніжників. У центрі - Ольга Галушко. 

 

Через соціальні мережі він подякував  «справжній берегині Холодного Яру Ользі Галушко за те, що вже який рік поспіль вона організовує студентів-екологів для захисту підсніжників».

 

А ще пообіцяв зареєструвати законопроект, який передбачатиме посилення адміністративної відповідальності за знищення червонокнижних рослин.