Шахістка Анна Музичук нагороджена орденом Княгині Ольги

13:16, 11.03.2017
Шахістка Анна Музичук нагороджена орденом Княгині Ольги

Анна Музичук відтепер є кавалером ордену Княгині Ольги.

Президент України Петро Порошенко нагородив срібну призерку чемпіонату світу з шахів-2017 Ганну Музичук орденом Княгині Ольги III ступеня.

 

Про це Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook  в суботу.

 

Глава держави нагадав, що минулого тижня «наша велика гордість - шахістка Анна Музичук - стала срібною призеркою чемпіонату світу з шахів серед жінок», а наприкінці 2016 року вона стала чемпіонкою світу одразу з двох дисциплін – швидких та блискавичних шахів.

 

«Дякую вам, Аню, за ці надзвичайні досягнення та за неймовірні емоції, які ви даруєте своїм вболівальникам. Орден Княгині Ольги III ступеня – це символ тієї величезної справи, яку ви робити для всієї України. Щиро бажаю вам та вашій сестрі Марічці нових великих успіхів!», - написав Президент.

 

Нагадаємо, 3 березня шістнадцятою чемпіонкою світу з класичних шахів серед жінок стала 25-річна китаянка Тань Чжун І, яка перемогла 27-річну українку Анну Музичук у фіналі світової першості-2017 в Тегерані (Іран).

 

Вихованці Стрийської шахової школи не вдалося стати третьою українською чемпіонкою світу з шахів серед жінок за часів Незалежності після харків'янки Анни Ушеніної та своєї сестри Марії Музичук, які вигравали світову шахову корону у 2012 та 2015 роках.

 

При цьому, в грудні 2016 року в Досі (Катар) Анна Музичук виграла чемпіонати світу-2016 з рапіду та бліцу.