Романа Насірова хочуть притягнути до відповідальності через громадянство Великої Британії

13:57, 11.03.2017
Романа Насірова хочуть притягнути до відповідальності через громадянство Великої Британії

Роман Насіров має не лише британський паспорт, але й незадекларовані квартири у Лондоні.

Українське відділення міжнародної антикорупційної організації Transparency International закликало Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розпочати досудове розслідування щодо приховування інформації про наявність у відстороненого голови ДФС Романа Насірова британського громадянства з 2012 року.

 

Про це йдеться у офіційному листі організації Transparency International Україна на ім'я директора НАБУ Артема Ситника.

 

Зауважимо, що попри те, що в Україні заборонено подвійне громадянство, жодної відповідальності за наявність іншого громадянтва вітчизняним законодавством не передбачається.

 

Утім, в антикорупційній організації наголошують на іншому: відсторонений голова Державної фіскальної служби незаконно отримав доступ до державної таємниці, змовчавши про свій британський паспорт.

 

"Насіров вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів й надалі використовував "підробку" для отримання допуску до державної таємниці", - зазначають у Transparency International Україна.

 

В організації  наголошують, що у діях пана Насірова вбачаються ознаки злочину, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України "Службове підроблення".

 

Як повідомляла «УМ», Солом'янський райсуд Києва арештував Романа Насірова 7 березня терміном на 60 діб та призначив заставу в розмірі 100 мільйонів гривень.

 

Під час судового засідання з’ясувалося, що Насіров окрім українського паспорта має ще й британський.

 

 

Нагадаємо, Насірова підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

 

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров завдав державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування.